Newgrounds

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Newgrounds er en amerikansk nettside hvor man kan legge ut animasjonsfilmer og spill laget i Adobe Flash, musikk og tegnekunst slik at andre kan se på, høre på eller spille arbeidet ditt og gi tilbakemeldinger og eventuelt stemme på hvor bra arbeidet ditt var. Newgrounds ble grunnlagt i 1995 av Tom Fulp, og har i dag sitt hovedkvarter i Glenside, Pennsylvania. Siden kan defineres som verdens første og ledende Flash-portal.

Historie[rediger | rediger kilde]

Newgrounds startet som en fanside i 1991, da Tom Fulp var 13 år, til spillet Neo-Geo. Siden het "New Ground", for å etterlikne spillets tittel. Siden utviklet seg og fikk flere tilhengere og et bredere innhold. Tom Fulp lagde blant annet "Club a Seal" og "Assasin" i 1996, og "Pico's School" i 1999. I 1998 fikk siden domenenavnet den har i dag (newgrounds.com). Selve Flash-portalen startet med at brukere av siden sendte Tom Fulp sitt arbeid laget i Flash slik at Tom skulle avgjøre hva som var bra nok til å vises på siden. Det kom inn flere og flere Flash-kreasjoner, og til slutt ble det for mange til å gå gjennom alle forslagene manuelt. Slik ble den automatiserte Flash-portalen satt i gang. Tom Fulp fikk hjelp (og har i dag en egen stab) av mange venner med å opprettholde, utvikle og forbedre siden. Blant annet sin bror, Wade Fulp.

Brukere[rediger | rediger kilde]

På Newgrounds må du registrere deg som bruker for å legge ut arbeidet ditt eller kommentere og stemme på filmer, spill og musikk. Alle brukere har sin egen, personlige brukerside hvor de kan fortelle om seg selv og laste opp nyhetsinnlegg om deg selv, også kalt blogg. På Newgrounds finnes det også et forum, der man kan snakke med andre artister, diskutere saker, eller organisere filmer sammen.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]