Slagelse FH

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Slagelse DT»)
Slagelse FH
Nettsidehttp://www.slagelsefh.dk/
Idrettsgren(er)Håndball
LandDanmark
StedSlagelse kommune

Slagelse Forenede Håndboldklubber er en dansk håndballklubb fra Slagelse. Tidligere ble A-laget også kalt Slagelse Dream Team.

Historie[rediger | rediger kilde]

Slagelse Forenede Håndboldklubber er et resultat av sammenslåing av klubbene Slagelse HK og Marievang IF, to klubber som hadde litt suksess, spesielt på aldersbestemte nivåer. Slagelse HKs damelag var to ganger i 1. divison i årene omkring 1990, men begge gangene rykket laget direkte ned.

1997 var året de to klubbene slo seg sammen under navnet Slagelse FH, og i starten av 2000 inngikk klubben en avtale med Anja Andersen som startet oppbygningen av det som skulle blir verdens beste håndballklubb. Hun skulle klare det på 3 år. Med Anja Andersen som sjef, trakk Slagelse FH til seg masse sponsorer og spillere som lå på et nivå som var mye høyere enn tidligere. Det ble direkte opprykk fra 2. divisjon det første året for Anja Andersen, og året etter rykket de opp fra første divisjon.

Slagelse FH vant sin første tittel i 2003, nemlig DM. Året etter gikk laget til topps i EHF Champions League, og ble med denne seieren verdens beste klubblag. Det tok altså 4 år for Anja Andersen å skape verdens beste klubblag. Andersens personlighet var en av hovedgrunnene til at stjerner som Camilla Andersen, Ausra Fridrikas og Bojana Popovic kom til klubben. Samtidig har hennes temperament vært en stor belastning for henne selv og klubben. Det mest spesielle og minneverdige øyeblikket Anja Andersen stod for skjedde våren 2006 når Slagelse DT møtte Aalborg DH. Andersen fikk rødt kort, og hun beordret hele laget i garderoben midt i første omgang. Denne skandalen ble belønnet med karantene, både fra nasjonal og internasjonal håndball. Slagelse tapte dette året både DM og EHF Champions League mot Viborg HK.

Lagets hjemmebane er Antvorskov-Hallen, som har 1500 sitteplasser og 750 ståplasser. Under store kamper bruker de en av de store hallene i Københavnområdet.

Resultater[rediger | rediger kilde]

Spillerstall 2007/2008[rediger | rediger kilde]

Målvakter:

Utespillere:

Wall of Dream Team[rediger | rediger kilde]

Disse spillerne har fått sine drakter hengt opp i Antvorskovhallen som en hyllest for sine prestasjoner for klubben. Enkelte spillere har fått draktnummeret fredet etter at de har forlatt klubben, blant annet Bojana Popovic, Kamilla Kristensen og Ausra Fridrikas.