Sissela Nordling Blanco

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sissela Nordling Blanco
Født5. apr. 1988Rediger på Wikidata (36 år)
Uppsala
BeskjeftigelsePolitiker Rediger på Wikidata
PartiFeministiskt initiativ
NasjonalitetSverige

Sissela Nordling Blanco (født 5. april 1988 i Uppsala) er en svensk politiker, fra mars 2011 talsperson for partiet Feministiskt initiativ sammen med Stina Svensson og Gudrun Schyman.[1] I 2014 ble hun fulltids politiker i Stockholm som leder i rådet for menneskerettigheter, med tittelen «majoritetens ansvarige för MR-frågor» (sic).[2]

I Feministiskt initiativ har hun vært sentral i utviklingen av politikken på områdene antirasisme, innvandring og likebehandling.

Hennes morfar er Hugo Blanco, en kjent borgerrettighetsaktivist og bondeleder i Peru på 1960- og 1970-tallet, og hennes mor er Carmen Blanco Valer, aktiv i den svenske latinamerikabevegelsen.[3] Sissela Nordling Blanco er vokst opp i Uppsala (Gottsunda) og i Temuco i Chile.[1] Hun bor i Stockholm og ved siden av partivirksomheten har hun arbeidet som prosjektleder på Fanzingo, ett mediehus for unge i Alby, Botkyrka. Nordling Blanco har tidligere blant annet arbeidet som grafisk formgiver, foreleser og med den feministiske antirasistiske tankesmia Interfem.[4] Hun var redaktør av boken Makthandbok för unga feminister som (be)möter rasism och sexism i föreningslivet som kom ut i 2009.

Nordling Blanco er også en av grunnleggerne av den antirasistiske og queerfeministiske festivalen Uppsala Pride, som hun var med å samordne 2007-2009.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

  • Makthandbok - för unga unga feminister som (be)möter rasism och sexism i föreningslivet (hovedredaktør)
  • Över regnbågen – röster ur en rörelse (paneldeltaker i RFSLs 60-årsjubileumsbok)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Fi:s talespersoner». Arkivert fra originalen 18. november 2013. Besøkt 28. mars 2011. 
  2. ^ Stockholms stad: Borgarråd och rotkar 2014-10-20
  3. ^ «Sissela Nordling Blanco, Feministiskt initiativ». Personligt Val. Utbildningsradion (UR). Besøkt 27. august 2014. 
  4. ^ «Doldisar FI:s nya talespersoner». aftonbladet.se. Besøkt 28. mars 2011.