Sinus (konsertscene)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Sinus er et konsertsted i Bodø, som har sine lokaler i kjelleren til Stormen Konserthus. Sinus er underlagt Bodø kulturhus KF.[1]

Etter at Bodøs rytmiske musikklubber Ad Lib, Bodø rockeklubb og Bodø viseklubb hadde arrangert sine konserter på flere forskjellige arenaer rundt i Bodø, kom de fram til at de ville ha et felles sted for å ha sine konserter. Etter forhandlinger med byens utesteder, ble det første Sinus åpnet i kjelleren på Sjøhuset i Sjøgt. 23 i 1983. Her arrangerte de nevnte klubbene sine konserter fram til Sinus ble flyttet til Storgata 13, Gustav Moe-gården i 1992. Etter ar Stormen åpnet i 2014 fikk Sinus sine nåværende lokaler i Storgt. 7.

Stedet fikk ikke noen større organisering før på 90-tallet hvor et styre ble opprettet av representanter fra klubbene. Før den tid hadde det vært først til mølla-prinsippet som gjaldt. Dette kunne ikke fungere i lengden, og spesielt ikke når aktivitetsnivået økte.

Sinus er i dag en av landets eldste steder med kontinuerlig drift av rytmisk musikk, og har hatt konserter med de fleste artistene som har turnert i Norge. I dag er det i all hovedsak Ad Lib, Bodø Bluesklubb, X Rockeklubb og Klubb Nødutgang som bruker lokalet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Om Sinus». Sinus. Arkivert fra originalen 25. juni 2013. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]