Sinistra Democratica

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Sinistra Democratica (SD) er et demokratisk sosialistisk italiensk politisk parti.

Partiet ble grunnlagt den 5. mai 2007 av tidligere medlemmer av Democratici di Sinistra (DS) med Fabio Mussi og Gavino Angius i spissen. Disse forlot sistnevnte parti etter at det ble vedtatt at dette partiet skulle nedlegges og slås sammen med sentrumspartiet Democrazia è Libertà - La Margherita, i det de sammen skulle danne Partito Democratico.

Blant de som har sluttet seg til Sinistra Democratica er en statsråd (Fabio Mussi), 4 medlemmer av Europaparlamentet (Giovanni Berlinguer, Claudio Fava, Pasqualina Napoletano og Giulietto Chiesa), 12 senatorer og 21 fra Italias deputertkammer. Parlamentarikerne som har etablert seg som en selvstendig gruppe i parlamentet fortsetter å støtte den regjerende sentrum-venstre-koalisjonen under ledelse av Romano Prodi.

Ledende medlemmer har uttrykt at snarere enn et politisk parti, så er Sinistra Democratica en bevegelse med mål om å samle hele venstresiden fra Rifondazione Comunista til Socialisti Democratici Italiani.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

italiaDenne italia- og partirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.
En stubbmerking uten oppgitt grunn kan fjernes ved behov.