Silver Convention

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Silver Convention
Opphav (1974)
Periode1974–1979
Tidligere navnSilver Bird Convention
Silver Bird
SjangerPop, eurodisco[1]
Aktive år1974
PlateselskapAtco Records, Jupiter Records, Durium, Midland International Records
Tidligere medlemmer
Linda G. Thompson
Penny McLean
Jackie Carter
Ramona Wulf
Zenda Jacks
Rhonda Heath

Silver Convention var et tysk disco-prosjekt som gjorde plateinnspillinger70-tallet med den såkalte Munich Sound.[2] De hadde først navnet «Silver Bird Convention» eller «Silver Bird».

Gruppa ble opprinnelig etablert i München av produsentene og låtskriverne Sylvester Levay og Michael Kunze. «Silver» er i realiteten Sylvester Levays kallenavn. Med bruk av kvinnelige studiovokalister til den første innspillingen oppnådde de en hitsingle i Storbritannia i 1974 med sangen «Save me» og innså at de ville bli nødt til å framskaffe et ansikt utad for det som til da bare hadde vært en studiogruppe.

De rekrutterte vokalistene Linda Thompson (virkelig navn Linda Übelherr, på sine soloalbum hadde hun navnet Linda G. Thompson), Penny McLean (ekte navn Gertrude Wirshinger) og Ramona Wulf (virkelig navn Ramona Kraft). Som «Silver Convention» oppnådde de to store hitsingler i USA. «Fly, Robin, Fly» som hadde en tekst som alt i alt besto av bare seks ord lå tre uker på førsteplassen i 1975 og sørget for at gruppa vant en Grammy for beste R&B instrumentell framføring. Oppfølgeren var hit-en «Get up and boogie» som lå tre uker på annenplass i 1976. Michael Kuntze skrev tekstene til de to første albumene under pseudonymet Stephan Prager. I løpet av denne perioden utga de tre sangerne sine egne soloarbeider. Wulfs soloarbeid var bare en moderat suksess.

Silver Convention representerte Tyskland i Eurovision Song Contest 1977 med sangen «Telegram» som endte på en 8.-plass, rett bak Dream Express. Bidraget hadde engelsk tekst, men ble tillatt å være med til tross for språkregelen som dette året ble innført på ny. Grunnen var at den utvelgelsen av låta skjedde før gjeninnføringen ble annonsert.

Men ny produsent (John Davis) og et revidert oppsett av sangere (Suzie McClosky aka Zenda Jacks, Rhonda Heath og Ramona Wulf) gjorde Silver Convention braksuksess på diskotene i 1978 med LP-en «Love is a sleeper». 12"-singlen som ble sluppet fra LP-en var «Spend the Night With Me» med «Mission to Venus» på b-sida.

De påfølgende singleutgivelsene trioen kom med forsøkte å gjenskape lyden som en kort periode hadde gjort dem til en suksess, men singlene «Tiger Baby» og «No No Joe» ble bare mindre hitter.

Levay arbeidet også med Giorgio Moroder, og Kunze gikk videre til å jobbe med Jim Steinman. De tre sangernes solokarrierer dalte raskt og de forlot musikkbransjen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Utmerkelser og prestasjoner
Forgjenger:
 Les Humphries Singers med «Sing Sang Song» 
Tyskland i Eurovision Song Contest
Etterfølger:
 Ireen Sheer med «Feuer»