Hopp til innhold

Siliguri

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Siliguri
Bengali: শিলিগুড়ি
Nepali: सिलगड़ी
LandIndias flagg India
DelstatVest-Bengal
DistriktDarjeeling
Postnummer734001
Retningsnummer353
Areal41,90 km²
Befolkning284 602
Bef.tetthet6 792,41 innb./km²
Antall husholdninger66 062
Høyde o.h.400 meter
Nettsidewww.siligurismc.in
Posisjonskart
Siliguri ligger i India
Siliguri
Siliguri
Siliguri (India)
Kart
Siliguri
26°43′N 88°25′Ø

Siliguri (bengali শিলিগুড়ি, nepali सिलगड़ी) er en by i delstaten Vest-Bengal i India. Den ligger i Siligurikorridoren, en tynn landstripe mellom Bangladesh og Nepal. Den er også et større knutepunkt for fly, vei og jernbanetrafikk. 500 000 innenriks og 15 000 utenrikspassasjerer passerer vært år igjennom Siliguri. Indias silkevei (transportruten til Kina) passerer igjennom Siliguri. University of North Bengal ligger i Siliguri. Darjeeling Himalayan Railway, en smalsporet jernbane som står på UNESCOs verdensarvliste har utgangspunkt i Siliguri.

Siliguri er den største byen i Darjeelingdistriktet men ikke administrasjonssenter (som er Darjeeling). Byen har flere militæravdelinger, Border Security Force (BSF), Central Reserve Police Force (CRPF), Shashatra Seema Bal (SSB) og the Assam Rifles. Den sivile lufthavnen Bagdogra lufthavn ligger inne på baseområdet til det indiske luftforsvaret.

Geografi[rediger | rediger kilde]

Siliguri ligger ved foten av Himalayafjellene og er omkranset av Hill station-byer. Mahanadaelven renner igjennom Siliguri. Sommertemperaturen går sjelden over 35 grader og byen er generelt kaldere enn resten av Vest-Bengal. Vinterne varierer fra 15 grader til så lite som 3 grader. Monsonsesongen varer fra juni til september. Klimaet rundt Siliguri er godt egnet for tedyrking.