Silicon Fen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Silicon Fen («Silisiummyra») er et vanlig navn på regionen nord for Cambridge i England, som er et viktig sentrum for Storbritannias høyteknologiske industri og forskning. Flere av bedriftene ble startet av personer med tilknytning til University of Cambridge, og området trakk etterhvert til seg også andre bedrifter. Navnet er et ordspill på Silicon Valley i California; Silicon Fen ligger i et tørrlagt myrområde.

Starten på Silicon Fen dateres til opprettelsen av Cambridge Science Park i 1970. Initiativet kom fra Trinity College. Cambridge hadde før dette bare hatt lett industri, i motsetning til Oxford som blant annet har bilproduksjon.

Det typiske firma i Silicon Fen er lite, noen ganger så få som tre ansatte, og det er spesialisert på et snevert område innenfor høyteknologi. Det finnes ikke en fullstendig oversikt fordi flere er registrert andre steder og bare har et laboratorium eller kontor i området, men antallet firmaer er anslått til omkring 3500.

Noen få av firmaene har blitt store multinasjonale selskaper; ARM er det fremste eksempel på dette. Jobbmarkedet regnes som meget fleksibelt med stor mobilitet. Utover datateknologi, som var blant det første man begynte å arbeide med i området, er det også firmaer som jobber innen f.eks. bioteknologi, bioinformatikk og mobiltelefoni.