Hopp til innhold

Sherwoodskogen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sherwoodskogen
Areal423 hektar
Kart
Sherwoodskogen
53°12′16″N 1°04′22″V

Sherwoodskogen er en naturpark rundt landsbyen Edwinstowe i Nottinghamshire i England. Den er siste rest av en mye større skog, som i middelalderen kan ha dekket det meste av grevskapet og strukket seg inn i nabogrevskapene. Skogen er sterkt knyttet til legenden om Robin Hood.

Det eldste treet i Sherwoodskogen

Et eiketre i Sherwoodskogen, kjent som Major Oak, er mellom 800 og 1000 år gammelt. På folkemunne sies det at hovedkvarteret til Robin Hood og hans menn lå ved dette treet. Siden viktoriansk tid har det vært støttet opp for å unngå at grener brekker av. I februar 1998 tok et lokalt selskap stiklinger fra treet, og brukte disse for å drive frem trær som har blitt plantet i flere byer verden om. I tv-serien Seven Natural Wonders ble treet valgt ut som et av undrene i Midlands.

I 2006 ble det annonsert at myndighetene i Nottinghamshire har søkt om 50 millioner pund fra Big Lottery Fund for å bygge opp et nytt besøkssenter, gangveier mellom tretoppene, utdanningsfasiliteter og annet som vil gjøre skogen mer attraktiv for besøkende. Det er også planer om å plante nye trær for å utvide skogen.