Hopp til innhold

Shelter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Shelter
OpphavNew York, USA (1990)
SjangerHardcore punk, melodisk hardcore, Krishna-core
Aktive år1991
PlateselskapEqual Vision Records, End Hits Records
Medlemmer
Ray Cappo

Shelter er et amerikansk Hardcore punk-band med sterke røtter i Hare Krishna-bevegelsen. Frontperson og eneste medlem gjennom hele bandets eksistensperiode er Ray Cappo, senere kjent som Raghunata Dasa, tidligere vokalist i Youth of Today.

Historie[rediger | rediger kilde]

Shelter sin første plate, Perfection of Desire fra 1990 var opprinnelig ment som et prosjekt fra Cappo, som på denne tiden begynte å bli dypere og dypere engasjert i Hare Krishna-bevegelsen. Til utgivelsen samlet Cappo musikervenner som tidligere hadde spilt i blant annet Bold og 76% Uncertain som backingmusikere til prosjektet. Da det kort tid etter ble et fast band la han imidlertid vekt på å få med musikere som i større eller mindre grad støttet opp om Hare Krishna-bevegelsen. Blant dem som har vært innom bandet kan nevnes tidligere Inside Out-gitarist Vic DiCara og Cappos gamle kollega fra Youth of Today, John «Porcell» Porcelly.

Hare Krishna har gjennom hele Shelter sin eksistens hatt en sentral plass, selv om den nærmest misjonerende stilen de hadde på sine første utgivelser senere forsvant. Muslikalsk har Shelter hele tiden spilt en melodiøs form for hardcore. De hadde imidlertid en periode midt på 1990-tallet der musikken beveget seg mer i retning pop-punk a'la The Offspring og Green Day, og fikk i denne perioden en liten MTV-hit med «Here we go again» fra 1995-utgivelsen Mantra. Med unntak av Mantra og etterfølgeren Beyond Planet Earth, som begge kom på Roadrunner Records, har Shelter gitt ut platene sine på uavhengige selskaper.

Bandet ble offisielt oppløst i 2001, men allerede året etter samlet Cappo musikere til en Europaturné. Dette har han gjort flere ganger siden, og i 2006 kom det også en ny Shelter-plate. Selv om Cappo fortsatt er en del av Hare Krishna-bevegelsen, og selv om Shelter fortsatt står for bevegelsens idealer, har flere personer som står til dels langt fra det bevegelsen står for spilt i bandet.

Konserter i Norge[rediger | rediger kilde]

Shelter har spilt tre ganger i Norge:

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]