Shedinja

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Shedinja
NinjaskShedinja (#292)Whismur
Japansk navnNukenin
Utviklet fraNincada (oppstår når Nincada utvikler seg til Ninjask)
Utvikles tilIngen
TypeBug Ghost
Høyde0,8
Vekt1,2
Første spill(Generasjon Tredje)

Shedinja er en Pokémon fra Pokémonserien, som eies av Nintendo. Den ble første gang introdusert i 3. generasjon. Den er av typene insekt og spøkelse.

Shedinja er skallrestene som blir igjen når Nincada utvikler seg til Ninjask. Den er bare et tomt skall uten noe innvendig, og uten evne til å røre seg. I ryggen er det et hull, hvor Ninjask har krøpet ut da Nincada utviklet seg. Det sies at den som ser inn i dette hullet vil få stjålet sjelen fra seg. Den har også en glorie. Shedinja kan flyte rundt i lufta. Den er immun mot all direkte skade bortsett fra skade fra angrep som ville vært supereffektive mot den, på grunn av den spesielle evnen Wonder Guard. Men hvis den blir rammet av noe som kan skade den, blir den slått ut uansett. I spilla kan den ha maks 1 HP, uansett nivå, EV-er, og andre faktorer.

Shedinja utvikler seg ikke direkte fra Nincada, men den dukker opp i en tom pokéball når Nincada utvikler seg til Ninjask, hvis treneren har plass i laget sitt til å ha den med seg. På grunn av at den ikke forandrer seg fra Nincada direkte, men oppstår når den utvikler seg, kan det diskuteres om Shedinja faktisk er en utvikling av Nincada. Men ifølge den offisielle pokédexen på pokémon.com er den en utvikling av Nincada.