Sett på maken

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Sett på maken var en norsk dukke-satire som gikk på TV 2 høsten 1995. Ideene var hentet fra det kjente britisk satire-serien Spitting Image. Det ble i alt produsert 12 episoder, men på grunn av den meget dårlige mottakelsen den fikk, fra både TV-anmelderne og publikum, ble kun en episode ble sendt.[1] Episode to ble vraket bare noen timer før den etter planen skulle sendes.[2] Etter planen skulle serien dukke opp igjen etter et par ukes pause, men det skjedde aldri. Bak serien sto den franske produsenten Jean François Nebell og selskapet Litteris Production.

De kjendisene som ble imitert var Gro Harlem Brundtland, Einar Førde, Jon Gelius, Vidar Theisen, Mona Høiness, Tande-P, Bjørn Eidsvåg, Åse Kleveland og Jon Michelet.[3]

Den ene episoden som ble sendt ble sett av 407 000.[2]

Fiasko[rediger | rediger kilde]

Serien stiller seg i rekken av andre norske TV-fiaskoer som ble tatt av skjermen etter kort tid, slik som Herfra til Haglemoen (NRK), Far out (TVNorge) og Bare Brita show.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Aftenposten morgen – TV 2 stanset dukkesatiten (10.10.1995, s.2)
  2. ^ a b «VRAKET LIKE FØR SENDING». VG. 10.10.1995. «« Sett på maken» hadde 407 000 seere på premieredagen. Rønningen presiserer at det er en samlet ledelse i TV 2 som har satt en foreløpig stopper. Serien dukker opp igjen om 13 dager. Det holder med to ukers pause. Vi var ikke fornøyd med tekstene. Vi har bestemt oss for å gi dem som står bak serien arbeidsro for å styrke tekstsiden, sier underholdningssjef, Trygve Rønningen.» 
  3. ^ Aftenposten morgen – På TV (2.10.1995, s.20)