Senter for fornybar energi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
SFFE har aktiviteter innen både vannkraft, solceller, vindkraft og bioenergi.

Senter for fornybar energi (SFFE) er et virtuelt senter som eies av Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU), SINTEF, Institutt for energiteknikk (IFE) og Universitetet i Oslo (UiO).

SFFE ble etablert i 2004 og var først et samlende organ for SINTEF og NTNU. IFE og UiO ble medeiere i henholdsvis 2005 og 2011. Målet til SFFE er å øke kvalitet, effektivitet og omfang av undervisning, forskning, utvikling og innovasjon innen fornybar energi i Norge. SFFE jobber for å koordinere kompetanse, forskning og utdanning ved eierinstitusjonene.[1] Nettverket internt i eierinstitusjonene omfattet over 400 vitenskapelige ansatte (inkludert doktorgradsstudenter) innen fornybar energi i 2010.

Nåværende leder av senteret er Gabriella Tranell (førsteamanuensis ved Institutt for materialteknologi ved NTNU).[2]

SFFEs eiere representerer til sammen Norges største ressurs på forskning på fornybar energi, og har aktiviteter innen blant annet bølgeenergi, småskala vannkraft, vindenergi, solenergi, biomasse, avfallsenergi, hydrogenteknologi, saltkraft og varmepumper. Senteret vil fremme kunnskapsutvikling, implementering og utnyttelse av fornybare energikilder og energiteknologier.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b SFFEs nettsider
  2. ^ Årsrapport 2010, Senter for fornybar energi

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]