Senter for digitale fortellinger

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Senter for digitale fortellinger ved UiB.

Senter for digitale fortellinger (CDN) er et forskningssenter ved Universitetet i Bergen som ble etablert i 2023. Senteret er en del av Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier ved Det humanistiske fakultet. Det er et senter for fremragende forskning (SFF) finansiert av Norges Forskningsråd for perioden 2023-2033[1].

CDN har som mål å utforske algoritmisk narrativitet, nye miljøer og materialiteter og skiftende kulturelle sammenhenger. Senteret vil fokusere på humaniorastyrt forskning innen elektronisk litteratur, spillstudier, digital kultur og beregning for å fremme forståelsen av digitale fortellinger.

Senteret vil bli ledet av Scott Rettberg og Jill Walker Rettberg, professorer i digital kultur ved UiB. Senteret vil ha en tverrfaglig tilnærming og samarbeide med forskere fra flere fakulteter ved UiB, samt nasjonale[2] og internasjonale samarbeidspartnere[3].

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «1,4 milliarder kroner til ni nye sentre for fremragende forskning». www.forskningsradet.no (norsk). Besøkt 8. desember 2023. 
  2. ^ «Partners and people». University of Bergen (engelsk). Besøkt 8. desember 2023. 
  3. ^ «Meet the professor IIs at Center for Digital Narrative». University of Bergen (engelsk). Besøkt 8. desember 2023.