Sauda politistasjon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Sauda politistasjon er administrasjonssted for Sauda og Suldal politistasjonsdistrikt i Sør-Vest politidistrikt, samt driftsenhet for Sauda, Suldal, Vindafjord og Etne. Politistasjonen har siden 2006 hatt adresse i Kyrkjegaten 2 i Sauda.

Politistasjonssjef (per 2023) er Jarle Grindheim, som også er geografisk driftsenhetsleder (GDE) for Sauda, Suldal, Vindafjord og Etne.[1]

Historie[rediger | rediger kilde]

Politiets tilstedeværelse i Sauda har lang historie, og den første registrerte lensmannen i Sauda var Olav Løland i 1591. I 1917 ble det opprettet politistasjon i tettstedet Sauda da kommunen var i stor vekst, og Sauda var lenge i en spesiell situasjon ettersom det samtidig eksisterte både en politistasjon og et lensmannskontor. Under andre verdenskrig var det også egen politistasjon i Saudasjøen, som ble lagt ned like etter frigjøringen av landet.

I 1967 ble det bestemt at Sauda politistasjon skulle legges ned, og alle politibetjentene ble flyttet over til lensmannskontoret. I 2021 fikk Sauda, etter omlegging av polititjenestene i Norge, politistasjonen tilbake.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Waal, Frank (26. juni 2023). «Jarle Grindheim har blitt fast GDE-leiar». Ryfylke (norsk nynorsk). Besøkt 17. oktober 2023. «Jarle Grindheim er fast tilsett som politistasjonssjef for Sauda og Suldal, og GDE-leiar for Sauda, Suldal, Vindafjord og Etne.»