Sandviks

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sandviks AS
Org.formAksjeselskap
Org.nummer918793569
BransjeBokforlag
Etablert1965
HovedkontorStavanger
LandNorge
Produkt(er)Barnebøker
Adm.dir.Marius Sandvik
Nettstedwww.sandviks.com

Sandviks AS er et norsk bokforlag som ble etablert av Sigurd Sandvik i Stavanger i 1965. Forlaget har i tillegg avdelingskontorer i Sverige, Sveits og USA.

Historie[rediger | rediger kilde]

Forlaget ble etablert etter at Sigurd Sandvik hadde fått sitt første barn i 1965, da han oppdaget at det ikke var enkelt å få tak i god og lettfattelig informasjon til nye foreldre. Det meste som var tilgjengelig var faglitteratur. Med utgangspunkt i egne behov ønsket Sandvik å samle norsk ekspertise i en bok som kunne gi svar på de spørsmålene folk hadde om sitt nyfødte barn, og for at alle skulle få tilgang til informasjonen måtte den være gratis. Boken fikk navnet Spebarnsboken, og ble delt ut til nye mødre ved de aller fleste sykehus i Norge.

Boken er fortsatt gratis, trykking og utgivelse finansieres ved hjelp av annonseinntekter. I 2006 kom den 40. utgaven i rekken ut.

I 1989 ble bokklubben Go'Boken lansert i Norge, og på 1990-tallet ble klubben også etablert i Sverige, Danmark, USA og Canada. Senere har klubben også blitt etablert i Finland, Tyskland, Østerrike og Sveits.

I 2008 kjøpte selskapet "direct to home" divisjonen til den amerikanske virksomheten Scholastic, Inc., herunder Dr. Seuss og Disney bokklubber for det amerikanske markedet.

I 2010 kjøpte selskapet virksomheten "Hooked on Phonics" i USA. Hooked on Phonics er et vel etablert program for å lære barn å lese ved hjelp av sammensatte lyder, som har vært populært i USA siden begynnelsen av 1990-tallet.

Sandviks AS skiftet i 2010 navn til Sandviks AS, for at selskapsnavnet skulle harmonere med selskapets domene, www.sandviks.com.

Bokserier[rediger | rediger kilde]

Mor og Barn[rediger | rediger kilde]

Et foreldreveiledende program som utgir bøker for nye foreldre med informasjon om barns utvikling og veiledning på de mest vanlige områdene. Den viktigste delen av dette programmet er nettstedet www.babyverden.no,

Svangerskapsboken[rediger | rediger kilde]

Svangerskapsboken blir utdelt av lege eller jordmor til de fleste gravide i Norge. Boken er gratis, og finansieres ved hjelp av annonseinntekter. Boken inneholder informasjon for hver enkelt uke i svangerskapet, og har én del til far og én del til mor.

Spebarnsboken[rediger | rediger kilde]

Spebarnsboken har blitt utgitt siden 1965, og oppdatert og revidert hvert år. Den er gratis tilgjengelig ved de fleste sykehus, og gir svar på mange praktiske spørsmål en ny mor eller far måtte ha i forbindelse med sitt nyfødte barn. Boken er finansiert med annonseinntekter.

Bokklubber[rediger | rediger kilde]

Go'Boken [rediger | rediger kilde]

Bokklubben Go'Boken utgir bøker tilpasset barnets alder. I aldersgruppen fra 0-24 måneder finnes det alderstilpassede pakker for hver måned, mens det fra to års alder er bøker tilpasset hvert årstrinn.

Programmet har bøker fra nyfødte barn og opp til omkring seks års alder.

Min Første 123[rediger | rediger kilde]

Tanken bak Min Første 1-2-3 er at barnet skal få grunnleggende erfaringer med tall og telling, mens den naturlige nysgjerrigheten for tall stimuleres. Serien består av 15 bøker med tilhørende aktivitetspakker.

Min Første ABC[rediger | rediger kilde]

Serien Min Første ABC består av 29 bøker (en bok for hver bokstav i alfabetet), en magnetbok med ulike spill og aktiviteter, samt 60 magnetbokstaver. Hver bok er utviklet for å kunne brukes over tid, og på forskjellige måter. Bøkene bidrar til at barnet kjenner igjen bokstaver og bokstavlyder. I historien møter barnet karakterene Alf og Bett, som drar på ulike «bokstaveventyr».

Mine fakta[rediger | rediger kilde]

Mine første fakta består av 16 faktabøker tilpasset barn i alder fra fire til syv år. Bøkene forteller fakta igjennom fortellinger der 4 dyr drar på eventyr og utforsker verden.

Annet[rediger | rediger kilde]

Babyverden.no[rediger | rediger kilde]

Forlaget drifter også nettstedet Babyverden.no, som inneholder artikler om graviditet, fødsel og barnets utvikling, sammen med spørsmål/svar og diskusjonsforum.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]