Sally Fletcher

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Sally Louise Fletcher (født Copeland, tidligere Keating) er en fiktiv figur i den australske såpeserien Home and Away. Rollen er spilt av skuespillerinnen Kate Ritchie. Hun var med i serien fra begynnelsen, fra første episode 17. januar 1988 til april 2008 (i Norge 19902010).

Biografi[rediger | rediger kilde]

Da Sally var liten, ble moren, Diana, og faren, som var alkoholiker, separert, og Diana lot ikke faren få treffe tvillingbarna deres. Han regnet med at han ikke hadde noen sjanse i en rettssal, så Aaron Copeland (faren) tok saken i egne hender og dro fra stedet med sønnen, og Sallys tvilligbror, Miles. Han lot imidlertid Sally være igjen, han syntes ikke at livet på loffen, passet for en liten jente. Diana forandret hennes og Sallys etternavn til Keating, som var hennes pikenavn, og giftet seg så med Derek Wilson. Ikke lenge etter, ble ekteparet drept i en båtulykke, og mormoren til Sally, fikk ansvaret for henne. Uheldigvis utviklet fru Keating alzheimer noen år senere, og da det ble kjent at Sally ikke var på skolen fordi hun var hjemme og tok vare på mormoren, ble hun sendt til et barnehjem, mens mormoren ble sendt til et pleiehjem. Sally ble snart tatt inn av fosterforeldrene Tom og Pippa Fletcher. I forvirringen da hun vokste opp glemte hun faren og broren sin, og trodde at stefaren hennes, som døde sammen med moren hennes, var hennes biologiske far. Imidlertid skapte hun en fantasivenn, Milco, som hjalp henne med å komme igjennom den vanskelige tiden og forvirringen. Det ingen den gang visste, var at Milco faktisk var kallenavnet til den broren som hun hadde mistet og glemt.

Sally var en av Tom og Pippas opprinnelige fosterbarn, som var med helt fra starten på serien, sammen med Carly, Steven, Frank og Lyn. Hun kom til å bli en av de lengstværende og faste figuren i serien, mens andre kom og gikk. Av de andre, var hun nærmest Sophe Simpson, Sam Marshall og Shannon Reed. En annen nær venn var Lance Smart, som bodde i en husbil i på campingplassen Summer Bay Caravan Park.

Sally var ikke slik som de andre fosterbarna. De var i tenårene, mens Sally var 8 år gammel i den første episoden da familien flyttet til Summer Bay, og at hun var den eneste de adopterte. Ikke lenge etter seriens begynnelse, døde imidlertid Tom, og Pippa giftet seg igjen året etter med Michael Ross. Det tok en god stund før Sally aksepterte Michael, men hun gjorde det tl slutt, selv om hun ofte minnet han på at hun kom inn i familien først. Det skulle komme flere tragedier. Dale, adoptivbroren til Sally og det eneste biologiske barnet til Pippa og Michael døde like etter at det ble født, av krybbedød.

Sallys ektemann, Flynn, døde av hudkreft.