Sabine Schmitz

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sabine Schmitz
Sabine Schmitz.jpg
Født14. mai 1969Rediger på Wikidata
AdenauRediger på Wikidata
Død16. mars 2021[1]Rediger på Wikidata (51 år)
TrierRediger på Wikidata
Beskjeftigelse TV-programleder, racerbilfører[2]Rediger på Wikidata
Ektefelle Klaus Abbelen (2007–)[3][4]Rediger på Wikidata
Nasjonalitet TysklandRediger på Wikidata

Sabine Schmitz (født 14. mai 1969, død 16. mars 2021) var en tysk profesjonell motorsportsjåfør for BMW og Porsche, også kjent for å ha kjørt BMW «ringtaxi» rundt racerbanen Nürburgring i tillegg til å være en TV-personlighet.

Schmitz ble verdenskjent da hun deltok i flere episoder av TV-serien Top Gear. Hun deltok for første gang i programmet i 2004 og ble i 2015 en av fem programledere, etter at Jeremy Clarkson, James May og Richard Hammond forlot programlederrollen.

Privat[rediger | rediger kilde]

Schmitz og hennes to eldre søstre ble født i Adenau til lokale restauranteiere og vokste opp i Hotel am Tiergarten (i kjelleren er restauranten Pistenklause) i Nürburg i Nürburgring Nordschleife.

Schmitz utdannet seg som Hotelfachfrau (utdannet innen hotell- og cateringvirksomhet) og sommelier. I løpet av ekteskapet med en hotellmann bodde hun i Pulheim, men etter skilsmissen i 2000, frem til 2003, eide hun en bar/restaurant i Nürburg som het Fuchsröhre etter en sporavdeling.[klargjør] Hun var også utdannet helikopterpilot.[trenger referanse]

I juli 2020 avslørte Schmitz via et Facebook-innlegg at hun hadde hatt «en ekstremt vedvarende kreft» siden slutten av 2017. Hun forklarte at hun hadde søkt behandling og hennes tilstand var i bedring, men hun hadde fått tilbakefall og ville være i behandling igjen. På tidspunktet for avsløringen var Schmitz fremdeles gjenganger på Top Gear. Schmitz døde av kreft 16. mars 2021, 51 år gammel.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.motorsport-total.com[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Driver Database, Driver Database driver ID sabine-schmitz, besøkt 7. juni 2022[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ «'Queen of the Nurburgring' Sabine Schmitz dies aged 51», besøkt 17. mars 2017[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ www.thesun.co.uk, besøkt 18. mars 2021[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]