SMFB

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

SMFB er et reklamebyrå basert i Oslo.

Byråets arbeider med merkevarer til bruk i massekommunikasjon, særlig innenfor reklamefilm, annonser, internett, radio, viralmarkedsføring og sosiale medier.

Historie[rediger | rediger kilde]

Reklamebyrået Shnel & Melnychuck AS ble startet av Stig Bjølbakk, Njål Berge, Henrik Sander, Erik Heisholt og Lasse Polmar 1. januar 2004. Derav navnet Shnel. Melnychuck ble lagt til. Høsten 2006 kjøpte Forsman & Bodenfors AB[1] 50 % av aksjene i Shnel & Melnychuck i en rettet emisjon.[2] Resultatet ble SMFB. Resterende 50 % eies av SMFB-ansatte. Emisjonen tilførte byrået kapital, som ble dedikert til utviklingen av virksomheten i form av kompetanse og nye ressurser. Ambisjonen var å skape «en felles kreativ muskel» og et partnerskap på tvers av landegrensene.

Portefølje[rediger | rediger kilde]

Byrået har oppdrag for norske merkevarer som Kvikk Lunsj, Freia Melkesjokolade, Freia Melkesjokolade med Kvikk Lunsj fra Freia i tillegg til forskjellige kampanjer for Tele2 Norge og Narvesen.

Anerkjennelse[rediger | rediger kilde]

SMFB har siden starten vunnet diverse priser i Gullblyanten og Stella – prisen for effektiv reklame og design. Gullblyanten 2009[3], der SMFB delte plassen som mestvinnende byrå med Try reklamebyrå, bidro til å plassere byrået i toppsjiktet av norske reklamebyråer.

Internasjonalt har SMFB mottatt utmerkelser i Cannes Lions og Eurobest med flere. I fagbladet Kampanjes årlige undersøkelse blant norske annonsører ble SMFB rangert som nr. 1 i 2008 og 2009 på parameteren «Evnen til å tenke originalt».[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Forsman & Bodenfors AB
  2. ^ http://www.kampanje.com/reklame/article107388.ece[død lenke]
  3. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 11. mars 2010. Besøkt 17. august 2010. 
  4. ^ Byråprofilen 2009 Kampanje (TNS Gallup). Utgivelser 06/2009 og 04/2008

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata