SC 07 Bad Neuenahr

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
SC 07 Bad Neuenahr
Sportclub 07 Bad Neuenahr eingetragener Verein
Stiftet1907
Nettsidehttp://www.sc07badneuenahr.de/pages/de/aktuell.php
Oppløst2013
Idrettsgren(er)FotballRediger på Wikidata
HjemmebaneApollinarisstadion
(4 500)
LigaBundesliga
Kreisliga A, Bezirksliga Mitte (menn)
SeriemesterVesttysk mester 1978
LandTyskland
ByBad Neuenahr-Ahrweiler
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body bluesides.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt

SC 07 Bad Neuenahr er en tysk fotballklubb fra byen Bad Neuenahr-Ahrweiler, sør for Bonn i Rheinland-Pfalz. Klubben er sterkt dominert av suksessen til kvinnefotballaget, som ligger på en tiendeplass på evighetstabellen etter avsluttet sesong 2009/10.

Historie[rediger | rediger kilde]

Klubben ble stiftet i 1907, noe navnet henspiller på, og klubben er dermed en av de eldste fotballklubbene i delstaten. Herrelaget har aldri hatt noen suksess å snakke om, og finnes godt nede i divisjonssystemet under navnet Ahrweiler, da SC 07 Bad Neuenahr er juniorpartner i en sammenslåing mellom de to klubbene.

Kvinnelaget var også tidlig ute da de ble stiftet den 20. juni 1969, på et tidspunkt kvinnefotball var formelt forbudt av DFB, det tyske fotballforbundet. Laget ble fort regionens beste lag, og de kom med i det første tyske mesterskap i 1974. Imidlertid fikk de god motstand av Bonner SC og Bergisch Gladbach, og de kom ikke langt før de noe overraskende i 1978 vant hele mesterskapet. Dette er per avsluttet sesong lagets eneste seier.

Imidlertid var laget etablert i toppen, og i 1980, 1981 og 1983 ble det semifinale. Også i cupen gikk det bra, i den første cuprunden, i 1980-81, ble det semifinale. Den påfølgende cupen og cupen i 1983-84 endte også med semifinale for laget. I 1985-86-cupen ble det også en semifinale, men deretter stoppet det. TuS Ahrbach tok over dominansen fra regionen, og Bad Neuenahr ble mer tilbaketrukket.

Da Bundesliga ble startet opp i 1990, var Bad Neuenahr med i første sesong, men rykket ned. Laget rykket opp igjen i 1993, men rykket igjen rett ned i 1994. Laget lå an til å bli et heislag, da de rykket opp neste år for å rykke ned igjen i 1995-1996-sesongen. Laget greide å kvalifisere seg til den forente Bundesliga. Med ett poengs margin lyktes laget å ikke rykke ned i første sesong. Det samme skjedde i sesongen etter, men i neste sesong overrasket laget med en sjetteplass, poengmessig nærmere førsteplassen enn nedrykk. Etter fire sesonger på den nedre halvdel kom laget kraftig tilbake i 2004-05-sesongen, da laget presterte en femteplass. De fulgte opp med en fjerdeplass sesongen etter, og vinglet mellom de to plassene helt til de i 2008-09-sesongen igjen var rett over nedrykksstreken. De fulgte opp med en sjetteplass sesongen etter.

I cupen fikk laget noen stygge resultater fram til de i 1998 kom til kvartfinalen. Deretter hadde Bad Neuenahr en god del hederlige tap, flere på straffer, mot blant annet mot storlagene 1. FFC Frankfurt og Turbine Potsdam.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]