Rytmespill

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Skjermbilde av StepMania, et spill som er basert på Konamis Dance Dance Revolution.

Rytmespill eller rytmeaction er en sjanger av actionspill, ofte med musikk som tema, som utfordrer spillerens sans for rytme. Spill i denne sjangeren fokuserer ofte på dans eller simulert opptreden med musikkinstrumenter, og krever at spilleren trykker på knapper i sekvenser som diktert på skjermen. Ved å tilfredsstille kravene fra spillet, vil spillerens avatar gjerne danse eller spille instrumentet korrekt på skjermen, noe som vil øke spillerens score.

Mange rytmespill inkluderer flerspillermodus, hvor spillerne kan konkurrere om å oppnå høyest poengsum eller samarbeider som en simulert musikalsk ensemble. Tradisjonelle spillkontroller kan som regel brukes for å spille rytmespill, men ofte framheves bruk av originale kontrollere som forestiller musikkinstrumenter. Noen dansebaserte spill krever at spilleren fysisk danser på en matte, hvor trykksensitive puter brukes til å gi inndata til spillet.[1]

Arkadespill[rediger | rediger kilde]

Rytmespill som arkadespill er noe vanlig. To eksempler på spillserier som har blitt kjent gjennom maskiner er Dance Dance Revolution, hvor spillerne må trø i tempo og i samsvar med spillet på en større spillmatte, og Taiko no Tatsujin, hvor spillerne må slå riktig på en taiko, en japansk tromme.

Referanser[rediger | rediger kilde]