Ruralistbroderskapet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Ruralistbroderskapet (fra «rural», landlig, landsens) er en britisk kunstgruppe som ble grunnlagt i 1975 for å male naturen.

Gruppen var basert i vestlige England og så tilbake til presedensen fra pre-rafaelittene fra siste halvdel av 1800-tallet og kunstnere som William Blake og Samuel Palmer. Ruralistene inkluderte musikalske og litterære påvirkninger som William Shakespeare og Edward Elgar. Deres arbeid er figurativt med en sterk fastholdelse til tradisjonelt håndverk. Oljemaleri og akvarell er framtredende med blandete media som trykk, blekk og tusjtegning.

I motsetningen til Det pre-rafaelittiske broderskap kom aldri ruralistene til å promotere et manifest. Den enkelte kunstner sto fritt til å velge teknikk og deres verker var vesensforskjellige, men med en felles fremmaning av et mystisk svar til observasjonen av naturen og det landlige livet. Noen av deres verker kunne være svært personlige og til dels surrealistiske i sine arrangement.

Begrepet ruralist ble gitt av forfatteren Laurie Lee som støttet gruppen siden de kom sammen. De grunnleggende medlemmene var David Inshaw og tre par: Ann Arnold og Graham Arnold, Annie Ovenden og Graham Ovenden, Peter Blake og hans daværende hustru Jann Haworth.

Etter seks mistet gruppen noen av medlemmene. I løpet av 1984 hadde David Inshaw, Jann Haworth og Peter Blake gått ut. De gjenværende medlemmene fortsatte gruppen, stundom gjenforent med Blake. De fortsatte stille ut i Vest-England og i London. De var gjestekunstnere ved stukkistenes «Real Turner Prize Show» 2000.

Senere utstillinger har inkludert arbeid fra såvel nåværende som tidligere medlemmer. Graham Ovenden har siden skapt en del debatt i media for sin interesse for viktoriansk fotografi av nakne barn og noen malerier med samme tematikk.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]