Ruijin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Byfylkets plassering innen provinsen Jiangxi.

Ruijin (kinesisk: 瑞金; pinyin: Ruìjīn) er et kinesisk byfylke i provinsen Jiangxi i det sentrale Kina. Befolkningen i hele byfylket var i 1999 579 443.[1]

Historie, kulturminne[rediger | rediger kilde]

Byens ry skyldes at den fra 1931 til 1934 var hovedstad for Den kinesiske sovjetrepublikk.

Kommunistene etablerte seg der etter at de i 1920-årene ble tvunget ut av fjellpartiet Jinggangshan av Guomindang. I 1934 la kommunistene derfor ut på «den lange marsjen».

Det er en mengde minnesmerker og attraksjoner i byen som er knyttet til denne perioden under den kinesiske borgerkrig og til Mao Zedongs nærvær der, og byen nyter godt av Kinas «røde turisme». Det hele har siden 1961 vært oppført på Folkerepublikken Kinas liste over verneverdige minnesmerker som Ruijin geming yizhi (瑞金革命遗址).

Samferdsel[rediger | rediger kilde]

Kinas riksvei 206, som passerer dette området, løper fra kystbyen Yantai til kystbyen Shantou i provinsen Guangdong. Den løper gjennom provinsene Shandong, Jiangsu, Anhui, Jiangxi og til slutt Guangdong.

Kinas riksvei 319 fører gjennom fylket. Riksveien begynner i Xiamen i Fujian, løper nordvestover gjennom provinsene Jiangxi, Hunan, og Chongqing, til den ender opp i Chengdu, hovedstaden i provinsen Sichuan.

Kinas riksvei 323 begynner i Ruijin og fører sørvestover gjennom Guangdong og Guangxi og ender opp i Lincang i Yunnan, på grensen mot Burma.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ National Population Statistics Materials by County and City – 1999 Period, i China County & City Population 1999, Harvard China Historical GIS