Rudolfo Anaya

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Rudolfo Anaya
Født30. oktober 1937 (80 år)
Pastura
Utdannet ved University of New Mexico, Albuquerque High School
Beskjeftigelse Skribent, romanforfatter, forfatter, universitetslærer, barnebokforfatter
Nasjonalitet USA
Utmerkelser American Book Awards, National Medal of Arts, National Humanities Medal

Rudolfo Anaya (Født 30. oktober 1937) er en meksikansk-amerikansk forfatter best kjent for novellen Bless Me, Ultima som ble publisert i 1972.

Da han var tenåring hadde Anaya en dykker-ulykke mens han svømte sammen med venner og han brakk to virvler i nakken sin. I 1956 ble Anaya uteksaminert fra Albuquerque high school før han begynte på handelshøyskolen i to år, men han fant disse studiene utilfredsstillende. Han begynte senere ved University of New Mexico, der han ble uteksaminert i 1963 med en grad i engelsk språk. Anaya jobbet som lærer ved en offentlig skole i Albuquerque fra 1963 til 1970.

I 1966 giftet han seg med Patricia Lawless, som arbeidet som redaktør. Hun oppmuntret Anaya til å forfølge hans litterære bestrebelser. Over en periode på syv år, fullførte han sin første roman som dusinvis av forlag avviste før den endelig ble akseptert og publisert i 1972. I 1974 aksepterte Anaya en stilling som førsteamanuensis ved University of New Mexico. Han ble utnevnt til professor ved Institutt for engelsk språk og litteratur i 1988. Han pensjonere seg fra universitetet i 1993 som professor emeritus. Men han fortsatte å skrive og publiserte en rekke bøker for barn og ungdom.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]