Rudolfo Anaya

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Rudolfo Anaya (Født 30. oktober 1937) er en meksikansk-amerikansk forfatter best kjent for novellen Bless Me, Ultima som ble publisert i 1972.

Da han var tenåring hadde Anaya en dykker-ulykke mens han svømte sammen med venner og han brakk to virvler i nakken sin. I 1956 ble Anaya uteksaminert fra Albuquerque high school før han begynte på handelshøyskolen i to år, men han fant disse studiene utilfredsstillende. Han begynte senere ved University of New Mexico, der han ble uteksaminert i 1963 med en grad i engelsk språk. Anaya jobbet som lærer ved en offentlig skole i Albuquerque fra 1963 til 1970.

I 1966 giftet han seg med Patricia Lawless, som arbeidet som redaktør. Hun oppmuntret Anaya til å forfølge hans litterære bestrebelser. Over en periode på syv år, fullførte han sin første roman som dusinvis av forlag avviste før den endelig ble akseptert og publisert i 1972. I 1974 aksepterte Anaya en stilling som førsteamanuensis ved University of New Mexico. Han ble utnevnt til professor ved Institutt for engelsk språk og litteratur i 1988. Han pensjonere seg fra universitetet i 1993 som professor emeritus. Men han fortsatte å skrive og publiserte en rekke bøker for barn og ungdom.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]