Royal Regiment of Scotland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Royal Regiment of Scotland
Basisdata
Aktiv2006–
MottoNemo Me Impune Lacessit
LandStorbritannia
Etablert2006
VåpengrenBritish Army
Typeregiment
Størrelse6 bataljoner
HovedkvarterEdinburgh
NettsideRoyal Regiment of Scotland
Operativt oppdrag
Rolleinfanteri

Royal Regiment of Scotland er et regiment i British Army, opprettet 28. mars 2006 i forbindelse med en større omstrukturering der det totale antallet stående infanteribataljoner ble redusert fra 40 til 36.[1]

Regimentet består av ialt syv bataljoner: en av disse ble dannet gjennom sammenslåingen av Royal Scots og King’s Own Scottish Borderers, mens hver av de andre bataljonene ble opprettet fra et av Scottish Divisions gjenværende regimenter bestående av én bataljon. Det er ved siden av The Rifles det største infanteriregimentet i British Army. Av alle de nye regimentene som ble etablert ved omstruktureringen er Royal Regiment of Scotland det eneste der de tidligere regimentstitlene har fått beholde en fremtredende plass som undertitler til de nye bataljonsnumrene.

Royal Regiment of Scotland er også et av kun to infanteriregimenter av linjen som har sitt eget profesjonelle musikkorps i Corps of Army Music. I tillegg er det to musikkorps i reserven – Highland Band og Lowland Band – som administreres av regimentets to reservebataljoner.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Arkivert kopi» (PDF). Arkivert (PDF) fra originalen 18. oktober 2012. Besøkt 18. oktober 2012. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]