Royal Gendarmerie (Kambodsja)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi


Det Kongelige Gendarmeri ; fransk: Gendarmerie royale) er den nasjonale gendarmeristyrken i Kambodsja. Det er en gren av de Kongelige kambodsjanske væpnede styrker og har ansvar for å opprettholde offentlig orden og intern sikkerhet i Kambodsja. Denne paramilitære enheten har en styrke på 30,000 soldater utplassert i alle provinser. Hovedkvarteret ligger i Phnom Penh, med en kommandokjede gjennom høykommandoen for de kongelige kambodsjanske væpnede styrkene. Gendarmeriet er under direkte tilsyn av en kommandør med en rang tilsvarende General. Høykommandoen er ansvarlig for å overvåke alle Gendarmeri-enheter samt generell opplæring. Nåværende kommandør er General Sao Sokha, en tidligere livvakt og personlig rådgiver til Kambodsjas tidligere statsminister Hun Sen.[1]

Oppgaver[rediger | rediger kilde]

Kongelig Gendarmeris oppgaver inkluderer:

  • Gjenopprette fred og stabilitet ved alvorlige forstyrrelser
  • Motvirke terrorisme
  • Bekjempe voldelige grupper
  • Undertrykke opprør i fengsler

Sivile oppgaver inkluderer: å sikre sikkerhet og offentlig fred, etterforske og forhindre organisert kriminalitet, terrorisme og andre voldelige grupper; beskytte statlig og privat eiendom; hjelpe og assistere sivile og andre nødetater i nødstilfeller, naturkatastrofer, sivil uro og væpnede konflikter.

Militære oppgaver inkluderer: å bevare og beskytte nasjonal sikkerhet, stat, eiendom, offentlig fred og orden, og å assistere andre sikkerhetsstyrker i nødstilfeller, sivil uro, krig; å undertrykke opprør; å forsterke unntakstilstand og mobilisering; å bekjempe og pågripe mistenkte kriminelle, terrorister og andre voldelige grupper.

Organisering[rediger | rediger kilde]

Det Kongelige Gendarmeriet består av 10 bataljonstørrelse enheter. Hver bataljon har mellom 500 – 1000 politifolk. Hovedbasene ligger i Phnom Penh.

Gendarmeriet overvåker alle de 25 provinsene og 186 distriktene, og arbeider sammen med lokalbefolkningen. Enheten inkluderer: et mobilt team, bestående av seks inngripenenheter, en inngripenkjøretøybataljon, en kavaleri, og 4 infanteri, med baser i Phnom Penh. Dens opplæringsskole ligger i Kamboul-kommunen, Kandal-provinsen.

Referanser[rediger | rediger kilde]