Ross Sisters

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Ross Sisters var en trio av sangere og dansere som bestod av 3 søstre som blant annet sang og drev med akrobatikk.

Gruppen bestod av Aggie Ross, Elmira Ross og Maggie Ross (hvis egentlige navn var Veda Victoria, Dixie Jewel og Betsy Ann Ross). Deres offentlige oppmerksomhet toppet seg i 1940, hvor de ble omtalt i den fremtredende filmen Broadway Rhythm. Dette opptaket har siden vunnet popularitet på nettstedet YouTube. Dette klippet vises også i samlingen til filmer som Entertainment! III fra 1994.

Biografier[rediger | rediger kilde]

The Ross Sisters ble født i det vestlige Texas, til foreldrene Charles Adolphus og Veda Cordelia Ross. Kort tid etter at de var med på produksjonen «Broadway Rhythm» flyttet de til Europa hvor de blant annet dukket opp i «Piccadilly Hayride» i en scene fra etterkrigstidens London som gikk fra 1946 til 1948. Det var dem som opprinnelig spilte inn sangen «Five Minutes More» på plate. Denne sangen er senere også blitt sunget av Frank Sinatra.

Betsy Ann Ross ble født 26. juni 1926 i Colorado City i Texas. Hun giftet seg med Robert «Bunny» Hightower, en amerikansk danser, den 11. januar 1947. Han var alkoholiker og hadde schizofreni. Ved en flere anledninger slo han Betsy til hun nesten døde. De hadde en sønn sammen som het Dana. Paret viste seg sammen ved flere anledninger på The Ed Sullivan Show.

Robert Hightower var tidligere gift med danseren Vera-Ellen, som er mest kjent som søsteren til Rosemary Clooney i White Christmas. Veda Victoria (Vickie) Ross ble født 8. november 1927 i Roscoe i Texas. Hun giftet seg med Robert Lamouret, den 10. mars 1950, i Paris. De skilte seg og hun hadde senere sitt andre ekteskap med Bob Hender.

Dixie Jewel Ross ble født den 9. august 1929 i Loraine i Texas. Hun giftet seg 10. juli 1948 til Richard (Dickie) Henderson, i et ekteskap som varte mellom 30. oktober 1922 og 22. september 1985. Dixie døde i en alder av 34 år, den 10. juli 1963, og ble gravlagt i Gunnersbury Cemetery i London i England.