Ross Cuthbert

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ross Cuthbert
Født6. februar 1892
Calgary
Død1970
Paget Island, Bermuda
Beskjeftigelse Ishockeyspiller
NasjonalitetCanada

Cuthbert Ross Cuthbert (født 6. februar 1892 i Calgary i Alberta i Canada, død 1970 på øya Paget i Bermuda) var en britisk ishockeyspiller som deltok i de olympiske vinterleker 1924 i Chamonix og 1928 i St. Moritz.

Cuthbert vant en olympisk bronsemedalje i ishockey under vinter-OL 1924 i Chamonix. Han spilte på det britiske laget som kom på tredjeplass i OL-turneringen bak Canada og USA. Storbritannias resultat i finalerunden, som besto av fire lag, var 0-11 mot USA, 2-19 mot Canada og seier over Sverige med 4-3. OL-turneringen i ishockey 1924 var også det andre verdensmesterskapet i ishockey. Spillerne på Storbritannias OL- og VM-lag 1924 var; William Anderson, Lorne Carr-Harris, Colin Carruthers, Eric Carruthers, Guy Clarkson, Ross Cuthbert, Geoffrey Holmes, Hamilton Jukes, Edward Pitblado og Blaine Sexton.

Fire år senere, under vinter-OL 1928 i St. Moritz var Cuthbert med på det britiske ishockeylaget som kom på fjerdeplass, bak Canada, Sverige og Sveits. OL-turneringen var også både verdens- og europamesterskap og i EM-turneringen kom Storbritannia på tredjeplass bak Sverige og Sveits.

OL- VM- og EM-medaljer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]