Ross Cuthbert

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Ross Cuthbert
Født6. februar 1892
Calgary
Død1970
Paget Island, Bermuda
Beskjeftigelse Ishockeyspiller
Nasjonalitet Canada

Cuthbert Ross Cuthbert (født 6. februar 1892 i Calgary i Alberta i Canada, død 1970 på øya Paget i Bermuda) var en britisk ishockeyspiller som deltok i de olympiske vinterleker 1924 i Chamonix og 1928 i St. Moritz.

Cuthbert vant en olympisk bronsemedalje i ishockey under vinter-OL 1924 i Chamonix. Han spilte på det britiske laget som kom på tredjeplass i OL-turneringen bak Canada og USA. Storbritannias resultat i finalerunden, som besto av fire lag, var 0-11 mot USA, 2-19 mot Canada og seier over Sverige med 4-3. OL-turneringen i ishockey 1924 var også det andre verdensmesterskapet i ishockey. Spillerne på Storbritannias OL- og VM-lag 1924 var; William Anderson, Lorne Carr-Harris, Colin Carruthers, Eric Carruthers, Guy Clarkson, Ross Cuthbert, Geoffrey Holmes, Hamilton Jukes, Edward Pitblado og Blaine Sexton.

Fire år senere, under vinter-OL 1928 i St. Moritz var Cuthbert med på det britiske ishockeylaget som kom på fjerdeplass, bak Canada, Sverige og Sveits. OL-turneringen var også både verdens- og europamesterskap og i EM-turneringen kom Storbritannia på tredjeplass bak Sverige og Sveits.

OL- VM- og EM-medaljer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]