Blaine Sexton

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Blaine Sexton
Windsor Swastikas with coaches Light Outfits 1912.jpg
Født3. mai 1892Rediger på Wikidata
WindsorRediger på Wikidata
Død29. apr. 1966Rediger på Wikidata (73 år)
LondonRediger på Wikidata
Beskjeftigelse IshockeyspillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet CanadaRediger på Wikidata

Blaine Nathaniel Sexton (født 3. mai 1892 i Nova Scotia i Canada, død 27. april 1966 i Folkestone i England) var en britisk ishockeyspiller som deltok i de olympiske vinterleker 1924 i Chamonix og 1928 i St. Moritz.

Sexton vant en olympisk bronsemedalje i ishockey under vinter-OL 1924 i Chamonix. Han spilte på det britiske laget som kom på tredjeplass i OL-turneringen bak Canada og USA. Storbritannias resultat i finalerunden, som besto av fire lag, var 0-11 mot USA, 2-19 mot Canada og seier over Sverige med 4-3. OL-turneringen i ishockey 1924 var også det andre verdensmesterskapet i ishockey. Spillerne på Storbritannias OL- og VM-lag 1924 var; William Anderson, Lorne Carr-Harris, Colin Carruthers, Eric Carruthers, Guy Clarkson, Ross Cuthbert, Geoffrey Holmes, Hamilton Jukes, Edward Pitblado og Blane Sexton.

Fire år senere, under vinter-OL 1928 i St. Moritz var Sexton med på det britiske ishockeylaget som kom på kom på fjerdeplass, bak Canada, Sverige og Sveits. OL-turneringen var også både verdens- og europamesterskap og Storbritannia kom på tredjeplass bak Sverige og Sveits og vant bronsemedaljene i det trettende europamesterskapet i ishockey.

OL- og VM-medaljer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]