Eric Carruthers

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Eric Carruthers
Født10. nov. 1895Rediger på Wikidata
Toronto
Død19. nov. 1931Rediger på Wikidata (36 år)
Beskjeftigelse IshockeyspillerRediger på Wikidata
Søsken Colin CarruthersRediger på Wikidata
Nasjonalitet CanadaRediger på Wikidata

Eric Dudley Carruthers (født 10. november 1895 i Ontario i Canada, død 19. november 1931 i England) var en britisk ishockeyspiller som deltok i de olympiske vinterleker 1924 i Chamonix og 1928 i St. Moritz.

Carruthers vant en olympisk bronsemedalje i ishockey under vinter-OL 1924 i Chamonix. Han spilte på det britiske laget som kom på tredjeplass i OL-turneringen bak Canada og USA. Storbritannias resultat i finalerunden, som besto av fire lag, var 0-11 mot USA, 2-19 mot Canada og seier over Sverige med 4-3. OL-turneringen i ishockey 1924 var også det andre verdensmesterskapet i ishockey. Spillerne på Storbritannias OL- og VM-lag 1924 var; William Anderson, Lorne Carr-Harris, Colin Carruthers, Eric Carruthers, Guy Clarkson, Ross Cuthbert, Geoffrey Holmes, Hamilton Jukes, Edward Pitblado og Blaine Sexton.

Fire år senere, under vinter-OL 1928 i St. Moritz var Carruthers med på det britiske ishockeylaget som kom på kom på fjerdeplass, bak Canada, Sverige og Sveits. OL-turneringen var også både verdens- og europamesterskap og Storbritannia kom på tredjeplass bak Sverige og Sveits og vant bronsemedaljene i det trettende europamesterskapet i ishockey.

Hans var bror til Colin Carruthers som også spilte på laget.

OL- og VM-medaljer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]