Hopp til innhold

Rosa sløyfe

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Rosa sløyfe

En rosa sløyfe er et internasjonalt symbol som brukes i forbindelse med en aksjon for å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon, øke kunnskapen om brystkreft, samt å samle inn midler til brystkreftforskning.

I Norge står Kreftforeningen og Brystkreftforeningen sammen om aksjonen i oktober hvert år.

Rosa sløyfe, eller «Pink Ribbon», har sitt opphav i USA der amerikanske kvinner krevde større bevilgninger til brystkreftforskning. Over hele verden blir aksjonen markert i hele oktober. I Norge har Rosa sløyfe-aksjonen en rekke sponsorer og samarbeidspartnere som bidrar til aksjonen på ulikt vis, blant annet ved å selge rosa produkter eller la deler av salgssummen gå til aksjonen i oktober måned. Dette bidrar til oppmerksomhet om sykdommen og sikrer midler til brystkreftforskning. I tillegg er frivillige og lokalforeninger engasjert i forskjellige markeringer av aksjonen.

Rosa sløyfe har vært arrangert i Norge siden 1999 og har siden starten samlet inn nærmere 160 millioner til forskning og prosjekter i inn- og utland. Innsamlede midler fra aksjonen går til brystkreftforskning og brystkreftrelaterte prosjekter.[trenger referanse]

Den rosa sløyfen er varemerkeregistrert av Kreftforeningen og Brystkreftforeningen i Norge.[1]

Referanser

[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]
Autoritetsdata