Romantikk og høye bølger

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Romantikk og høye bølger
orig. Romance on the High Seas
Generell informasjon
Utgivelsesår1948
Prod.landUSA
Lengde99 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiMichael Curtiz
ProdusentAlex Gottlieb
MusikkJule Styne
Sammy Cahn
Prod.selskapWarner Bros. Pictures
Eksterne lenker

Romantikk og høye bølger (orig. Romance on the High Seas) er en amerikansk romantisk musikal-komedie fra 1948, regissert av Michael Curtiz. Hovedrollene spiles av Jack Carson, Janis Paige, Don DeFore og Doris Day i hennes filmdebut.

Handling[rediger | rediger kilde]

Elvira Kent (spilt av Janis Paige) og ektemannen Michael (spilt av Don DeFore) mistenker hverandre for å begå utroskap. På bryllupsdagen deres bestiller Elvira et cruise til Rio de Janeiro, men ektemannen hennes påstår at uventede forretninger vil hindre ham fra å være med. Elvira ser en mulighet til å endelig avsløre ektemannens utorskap, og later som hun skal reise på turen alene. Men i virkeligheten sender hun sangerinnen Georgia Garrett, en kvinne hun hadde møtt ved et reisebyrå, i hennes sted - og under hennes eget navn.

Elvira håper dermed å finne ut om Michael virkelig sniker seg rundt bak ryggen hennes. Michael er imidlertid mistenksom over Elviras antatte velvilje til å reise alene, og ansetter derfor privatdetektiv Peter Virgil (spilt av Jack Carson) for å se om Elvira sniker seg rundt bak ryggen hans. Peter blir med på cruiset, og som en del av oppgaven blir han kjent med Georgia. Samtidig følger Georgia instruksjonene fra den virkelige Elvira, og utgir seg for å være Elvira for alle - inkludert Peter. Georgia og Peter blir snart romantisk tiltrukket av hverandre og blir gradvis forelsket, noe som skaper problemer for dem begge. Men Georgias venn, Oscar Farrar, kommer også om bord.

Oscar er forelsket i Georgia, til tross for Georgias fullstendig manglende interesse for ham. Når Peter legger merke til Peter og Georgia sammen, tror han at han har oppdaget identiteten til Elviras hemmelige elsker. Ved et hotell i Rio de Janeiro, hvor alle disse hovedpersonene samles, oppstår en rekke situasjoner rundt disse feilaktige identitetene. Å sortere ut alle sammen virkelige identiteter tar tid.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]