Rolf Windingstad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Rolf Windingstad
Født12. apr. 1922Rediger på Wikidata
Død16. sep. 2006Rediger på Wikidata (84 år)
BeskjeftigelseMusiker Rediger på Wikidata
PartiNasjonal Samling
NasjonalitetNorge

Rolf Windingstad (født 12. april 1922 i Fredrikstad, død 16. september 2006 i Oslo) var en norsk kontrabassist og filharmoniker.

Rolf Dietrich Windingstad hadde bakgrunn som blåser i Hirdmusikken under andre verdenskrig og fikk som medlem av NS karantene som musiker i 1945. Han tok undervisning i kontrabass hos filharmonikerne Reidar Furu og Henrik Lindemann. Etter noen års virke som restaurantmusiker ble han ansatt som årsvikar i Oslo Filharmoniske Orkester i 1948 og fast ansatt året etter. Han spilte i Oslo-Filharmonien til utgangen av sesongen 1986–1987. I orkestrets kontrabassgruppe spilte han og kollegaen Johan Ørbak 5-strengers kontrabass. I noen år var han orkesterregissør i bistilling ved siden av full musikertjeneste. Windingstad tok undervisning i cellospill hos filharmonikeren Karl Andersen og spilte atskillig kammermusikk som cellist. Som pensjonist spilte han cello i mange amatørorkestre og i en strykekvartett.

Som dansemusiker spilte Windingstad blant annet i Karl Westbys orkester på Regnbuen, Thorleif Østerengs radiodanseorkester, i Leiv Flisnes' orkester og i en rekke radioensembler.

Rolf Windingstad var gift med Maria Flagstad som var datter av Kirsten Flagstads bror Ole.