Rolf Ringdal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Rolf Jørgensen»)
Rolf Ringdal
Ringdal under togstreiken i 2016.
Foto: Brage Aronsen.
Født9. aug. 1960Rediger på Wikidata (63 år)
BeskjeftigelseLokomotivfører, fagforeningsperson Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Rolf Juul Ringdal, tidligere Rolf Juul Jørgensen[1] (født 9. august 1960) er en norsk faglig tillitsmann. Han har fra 2011 vært forbundsleder i Norsk Lokomotivmannsforbund.[2]

Han vokste opp i Blaker, i Sørum kommune. Første tillitsverv hadde han som elevrådsformann på yrkesskolen på Strømmen. Han satt også i styret i Yrkesskolenes og lærlingenes interesseorganisasjon, YLI. Siden var han aktiv i Elektrikerforbundet da han jobbet på e-verket i Lillestrøm og i Jernbaneforbundet da han jobbet på jernbaneverkstedet i Groruddalen.

27 år gammel begynte han lokomotivførerutdannelsen, og ble lokomotivfører i CargoNet, der han ble hovedtillitsvalgt.[3]

I 1999 ble han valgt inn i forbundsstyret i Lokomotivmannsforbundet, og overtok i juni 2011 formannsvervet i forbundet.[4]

Politisk har han bakgrunn fra Rød Ungdom, Rød Valgallianse, Marxist-leninistisk forbund og ML-gruppa Revolusjon. Han er tidligere leder for Norsk-Albansk Vennskapssamband. I 1997 var han førstekandidat for Norges Kommunistiske Parti på partiets stortingsvalgliste i Oslo.

Han markerte seg i 2007 som en av kritikerne mot sammenslåingsprosessen mellom AKP og RV.[5] Han var også blant de ledende aktivistene i Komiteen for et fritt Irak.

Da han overtok som forbundsformann karakteriserte han seg selv som partiløs sosialist, til venstre for Arbeiderpartiet.[6]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Side 3, Lokomotivmands Tidende nr. 6/7 2016
  2. ^ Norsk lokomotivmannsforbunds styre, NLFs nettsider Arkivert 24. juli 2011 hos Wayback Machine..
  3. ^ «Hva synes du om Gerd-Liv Vallas unnskyldning, og i hvilken grad sitter hun trygt?», Dagens Næringsliv 20. januar 2007.
  4. ^ Intervju i LO-aktuelt nr. 14 2011: «Livet er på skinner»
  5. ^ Rolf Jørgensen: «Samling om reformismen», innlegg i Klassekampen 25. januar 2007.
  6. ^ «Han har fremdeles en sterk forankring på venstresida i politikken, men er ikke medlem av noe politisk parti. Rolf Jørgensen anser seg som uavhengig sosialist», intervju i LO-aktuelt nr. 14 2011: «Livet er på skinner»