Rocky III

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Rocky III
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 1982
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde1 time og 39 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense18 år Norges flagg (1982) (Norge)
Bak kamera
RegiSylvester Stallone
ProdusentRobert Chartoff
Irwin Winkler
ManusforfatterSylvester Stallone
MusikkBill Conti
Foran kamera
MedvirkendeSylvester Stallone
Talia Shire
Burt Young
Carl Weathers
Burgess Meredith
Mr. T
Prod.selskapUnited Artists
Eksterne lenker

Rocky III er en amerikansk film fra 1982, den tredje filmen i den kjente Rocky-serien.

I filmen møter Rocky Balboa (spilt av Sylvester Stallone) «Clubber Lang» (spilt av Mr. T). Clubber Lang vinner World Heavyweight Championship-tittelen fra Rocky, men Rocky vinner tittelen tilbake i en omkamp.

Den kjente fribryteren Hulk Hogan var også med i filmen som fribryter under aliaset Thunderlips. Thunderlips (som var World Champion i fribryting) møtte Rocky (som var World Champion i boksing) i en «bokser vs. fribryter»-kamp som endte uavgjort.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Tre år etter å ha vunnet verdensmesterskapet i tungvekt mot Apollo Creed, har Rocky Balboa hatt 10 vellykkede boksekamper for å forsvare tittelen sin. Hans berømmelse, rikdom, og kjendis-profil har økt i flere år. Hans manager, Mickey, ser med bekymring på en ung og kraftig konkurrent som raskt slår seg opp innenfor tungvekt som heter James "Clubber" Lang. Når han skal avduke en statue av seg selv på en trapp ved Philadelphia Museum of Art like før han ønsker å kunngjøre sin pensjonist-tilværelse, blir Rocky offentlig utfordret av Lang. Han anklager Rocky for å bare akseptere utfordringer fra mindreverdige motstandere, og Rocky går med på utfordringen om en kamp mot Lang.

Mickey ønsker i utgangspunktet ikke dette. Presset av Rocky, innrømmer Mickey at han håndplukket motstanderne til Rockys tittel-forsvar for å spare ham for å få juling av den typen som Apollo Creed ga ham i deres omkamp. Mickey forklarer at Lang er ung og kraftig, og at han er "sulten" til kamp. Mickey tror ikke at Rocky kan holde ut i tre runder, fordi han ikke har vært "sulten" nok siden han vant tittelkampen sin mange år tidligere. Rocky, som nå vet at han aldri virkelig forsvarte tittelen mot de beste motstanderne, overbeviser Mickey om å samarbeide med ham for en siste kamp. Men Rocky trener i et miljø i Las Vegas som er fylt med distraksjoner for ham, og tar tydeligvis ikke treningen på alvor. Derimot trener Lang med hensynsløs besluttsomhet og energi.

Mickey blir presset voldsomt av Lang, noe som får Mickey til å få et hjerteinfarkt. Dette gjør Rocky både rasende og alvorlig distrahert av sin mentors tilstand. Rocky slår Lang med flere kraftige slag i håp om en tidlig knockout, men han kan ikke slå Lang på grunn av manglende kondisjon. Lang dominerer Rocky, og vinner derfor verdensmesterskapet i tungvekt. Etter kampen forteller Rocky til en døende Mickey at slåsskampen endte i andre runde, men uten å si hvem vinneren var. Mickey dør, og Rocky faller ned i en alvorlig depresjon.

Ved Mickeys nå stengte treningsstudio, møter Rocky hans tidligere rival, Apollo Creed. Han tilbyr å trene Rocky for en omkamp mot Lang, i bytte mot en fremtidig tjeneste som Rocky godtar. Apollo tar deretter Rocky med til treningsstudioet hvor han en gang trente, "Tough Gym" i Los Angeles. Men Apollo blir snart rasende på grunn av Rockys manglende innsats og motivasjon. Etter flere måneders hard trening skal den nye kampen finne sted ved Madison Square Garden i New York City. Kampen går tre runder. Men Lang, som er vant til å vinne kamper raskt med knockout i de tidlige rundene, blir mer og mer rasende over Rocky.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Sylvester Stallone
  • Sylvester Stallone som Robert "Rocky" Balboa, med kallenavnet "The Italian Stallion"
  • Talia Shire som Adrian Balboa: Rocky's kone, og støttespiller gjennom hele hans bokse-karriere.
  • Burt Young som Paulie Pennino: Rocky's nærmeste venn.
  • Carl Weathers som Apollo Creed: Tidligere tungvekt-mester og Rocky's rival, som går med på å trene Rocky.
  • Burgess Meredith som Mickey Goldmill: Rocky's venn, manager og tidligere trener.
  • Tony Burton som Tony "Duke" Evers: Apollo Creed's farsfigur og trener.
  • Mr. T som Clubber Lang: Som slår Rocky i et mesterskap.
  • Ian Fried som Robert "Rocky" Balboa, Junior. Rocky og Adrian's eneste barn.
  • Hulk Hogan som en bokser med kallenavnet "Thunderlips"

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]