Richard Street

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Richard Allen Street (født 5. oktober 1942 i Detroit i Michigan, død 27. februar 2013 i Las Vegas i Nevada) var en soul-sanger fra USA, best kjent som medlem av vokalgruppa The Temptations fra 1971 til 1993.

Street var førstesanger i en av The Temptations forgjengere, The Distants, blant annet på innspillinga av «Come On», som blei en lokal hit i Detroit. Street blei imidlertid ikke med da gruppekollegene Otis Williams, Melvin Franklin og Elbridge Bryant gikk sammen med Eddie Kendricks og Paul Williams i det som i 1961 skulle bli The Temptations. Faktisk var Street en kort periode leder for ei ny gruppe med navnet The Distants. Seinere var han med i Motown-gruppa The Monitors.

På slutten av 1960-tallet tok Paul Williams' helse til å skrante, og Street blei da hyra som reserve på turneer. Noen ganger stod han bak teppene og sang, mens Williams mimte. Andre ganger måtte han delta på scenen også. I 1971 forlot Williams gruppa, og Street blei offisielt medlem – noe som varte i 22 år. De første åra hadde The Temptations flere slagere med Street som førstesanger, blant annet «Superstar (Remember How You Got Where You Are)» (1971), «Papa Was a Rollin' Stone» (1972), «Masterpiece» (1973) og «Hey Girl (I Like Your Style)» (1973).

I 1993 forlot Street gruppa etter en uoverensstemmelse med Otis Williams. Han fortsatte å opptre, periodisk sammen med Damon Harris, som også var med i Temptations ei tid.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]