Richard Farda

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Richard Farda
Richard Farda 2015.JPG
Richard Farda i 2015.
Født8. nov. 1945[1][2]Rediger på Wikidata (76 år)
Brno[1][2]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Ishockeyspiller, ishockeytrenerRediger på Wikidata
Far Eduard FardaRediger på Wikidata
Nasjonalitet TsjekkoslovakiaRediger på Wikidata

Richard Farda (født 8. november 1945 i Brno) var en tsjekkoslovakisk ishockeyspiller som deltok i de olympiske vinterleker i 1972 i Sapporo.

Farda vant en olympisk bronsemedalje i ishockey under vinter-OL 1972 i Sapporo. Han var med på det tsjekkoslovakiske laget som kom på tredjeplass i turneringen bak Sovjetunionen og USA. Det var elleve lag som deltok. Det ble spilt en kvalifiseringsrunde der de fem vinnerne sammen med regjerende verdensmester Sovjetunionen ble kvalifisert for A-gruppen. Tsjekkoslovakia møtte Japan i kvalifiseringen, de vant med 8-2. Deretter ble det ble spilt en enkeltserie der alle lagene møttes en gang. Sovjetunionen vant serien med ti poeng foran USA og Tsjekkoslovakia med seks poeng. Tsjekkoslovakia hadde bedre målforskjell enn USA men de tapte kampen mot USA med 1-5, derfor kom USA foran i slutt-tabellen. Farda spilte alle seks kampene, inklusive kvalifiseringskampen, og scoret ett mål i OL-turneringen.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

VM-medaljer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Records of persons of interest, svazky.cz[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b Tsjekkias nasjonale autoritetsdatabase, NKC-identifikator jo2002112945, besøkt 23. november 2019[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]