Richard Caton Woodville (1856–1927)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Richard Caton Woodville
R Caton Woodville, Junior.jpg
Født7. januar 1856
London
Død17. august 1927 (71 år)
London
Beskjeftigelse Maler, journalist
Nasjonalitet Storbritannia
Signatur
Richard Caton Woodvilles signatur

Richard Caton Woodville (født 7. januar 1856 i London, død 17. august 1927) var en engelsk kunstner og illustratør som er mest kjent for å være en av de mest produktive og effektive malerne av slagscener på slutten av det 19. og tidlig i det 20. århundre.

Richard Caton Woodvilles første opplevde slag var da han ble sendt ut av Illustrated London News for å rapportere om den russisk-tyrkiske krig (18771878). Han likte å gjenskape historiske scener i både olje og akvarell.

I løpet av sin levetid nøt Woodville stor popularitet både i sitt eget hjemland og i utlandet og var antagelig en av de mestselgende kunstnerne i denne sjangeren. Han både skrev og malte og ble ofte gjenstand for magasin-og tidsskriftartikler. Han hadde en dyp lidenskap for den britiske hæren og melde seg i 1914 til National Reserve som kaptein ved utbruddet av 1. verdenskrig.

Richard Caton Woodville bilder og fotografier er fortsatt utstilt flere steder blant annet i National Army Museum, Walker Art Gallery og Royal Academy.