Rhythm Is It!

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Rhythm Is It! er en tysk dokumentarfilm fra 2004 av Thomas Grube og Enrique Sánchez Lansch.

Handling[rediger | rediger kilde]

I februar 2003 begynner Berliner Philharmoniker og sjefdirigent Simon Rattle med et prosjekt med 250 barn og ungdommer. Ledet av koreografen og dansepedagogen Royston Maldoom skal de oppføre Igor Stravinskijs ballett Le sacre du printemps (Vårofferet). De fleste av danserne har ingen erfaring med dans og klassisk musikk, og må lære å danse til musikkverket på bare seks uker.

Under dokumentaren møter man nærmere tre av ungdommene: Martin, som har vanskeligheter med å slippe andre mennesker inn på seg, den foreldreløse flyktningen Olayinka fra Nigeria, og Maria, som anser seg som lat, men likevel beslutter å fullføre skolen og delta i prosjektet, mens venninnen kort etter dropper ut.

Filmen viser dermed unge menneskers utvikling, som gjennom å lykkes utvikler sin selvbevissthet og personlighet. Den viser kaoset under prøvene, de umotiverte ungdommene i begynnelsen, og deres læreres kritikk mot Maldoom, som de mener stiller for strenge krav.

Gjennom felles anstrengelse klarer likevel ungdommene å gjennomføre en imponerende forestilling sammen med Berliner Philharmoniker i Arena Treptow ved Treptower Park.

Kritikeren Axel Brüggemann beskrev filmen som en av de beste filmer som er laget om oppdragelse.[trenger referanse]

Utmerkelser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]