Remember the Titans

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Remember the Titans
Remember the Titans
Generell informasjon
Prod.landUSA USA
Utgivelsesår29. september 2000
Lengde113 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørBoaz Yakin
ManusforfatterGregory Allen Howard
ProdusentJerry Bruckheimer
Chad Oman
KomponistTrevor Rabin
SjeffotografPhilippe Rousselot
KlipperMichael Tronick
Foran kamera
MedvirkendeDenzel Washington
Will Patton
Wood Harris
Ryan Hurst
Hayden Panettiere
Donald Faison
Ethan Suplee
Annen informasjon
FilmselskapWalt Disney Pictures
Budsjett$30 millioner
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

Remember the Titans er en amerikansk sportsdramafilm fra 2000 som er basert på en sann historie. Filmen er regissert av Boaz Yakin og produsert av Jerry Bruckheimer for Walt Disney Pictures. Remember the Titans handler om det amerikanske fotballaget til den nylig integrerte skolen T.C. Williams High School i Alexandria, Virginia. Filmen var en kommersiell suksess for Disney, som medførte at de produserte en rekke flere sportsrelaterte filmer.

Handling[rediger | rediger kilde]

Walt Disney Pictures' film handler om fordommer og hverdagsrasisme, men også om å ta seg igjennom fordommene og skape langvarige vennskap. Filmen utspiller seg i 1971 i USA, der rasediskriminering på denne tiden fortsatt var ganske vanlig.

Hvite skulle kun gå på skoler for hvite elever og sorte fikk kun på skoler med sorte elever. Filmen forteller historien om en skole med et lag i amerikansk fotball som slår seg sammen – sorte og hvite. Til å begynne med lykkes det ikke skikkelig og ingen klarer å holde sammen, ikke engang trenerne som har forskjellig hudfarge, men de lærer seg etterhvert å komme overens og blir venner. Fotballaget «The Titans» vant alle kampene i årets turnering og ble delstatsmestere.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Mottakelse[rediger | rediger kilde]

Remember the Titans mottok generelt positive anmeldelser fra filmkritikerne. Bransjenettstedet Rotten Tomatoes gav filmen en 71 % rangering fra 126 anmeldelser. Likevel har noen anmeldere beskyldt filmen for å være for forutsigbar. Filmen inntjente $115 654 751 dollar i USA alene, og $136 706 683 dollar internasjonalt.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Wikiquote-logo.svg Engelsk Wikiquote: Remember the Titans – sitater