Rebbie Jackson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rebbie Jackson
Rebbie Jackson 2.jpg
Født29. mai 1950[1]Rediger på Wikidata (70 år)
GaryRediger på Wikidata
Far Joseph JacksonRediger på Wikidata
Mor Katherine JacksonRediger på Wikidata
Søsken
Beskjeftigelse Sanger, musiker, skuespiller, låtskriverRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata

Maureen Reilette Brown (født Jackson 29. mai 1950)[2]er en amerikansk artist, kjent som Rebbie Jackson. Rebbie Jackson er født og oppvokst i Gary, Indiana som den eldste av den musikalske Jackson-familiens ni søsken og er Michael Jacksons storesøster. Hun opptråde profesjonelt første gang sammen med resten av familien i Las Vegas, Nevada, på MGM Grand Hotel And Casino i 1974. Hun opptrådte også med sang og dans i tv-serien «The Jacksons» som gikk på amerikansk TV i 1976.

I en alder av 34 år ga Jackson ut sitt første album «Centipede» i 1984. Albumet inneholdt låter fra Smokey Robinson, Prince og Michael Jackson. Rebbie Jackson skrev tittelsangen «Centipede», sammen med Michael Jackson og søsteren LaToya Jackson som korister sammen med Weather Girls. Singelen solgte til gull i slutten av 1984, og står som Rebbie Jacksons best-selgende singel. På slutten av 1980-årene, hadde Jackson gitt ut to de to LP-ene, «Reaction» fra 1986 og «R U Tuff Enuff» fra 1988.

Etter en 10-års periode kom Jackson tilbake med albumet «Yours Faithfully» i 1998, og som inneholdt sangen «Fly Away» skrevet av Michael. Albumet inneholdt også bidrag fra produsenter som Elliot Kennedy, Keith Thomas og fra hennes barn.

Personlig liv[rediger | rediger kilde]

Jackson er sterkt involvert i sin tro som Jehovas vitner, en tro hun deler med sin mor. Det var hennes mor, Katherine Jackson som fikk omsorgsretten til Michael Jacksons barn, men det er blitt kjent at det er Rebbie som kommer til og ha den daglige omsorgen for ungene. Jackson har vært gift siden 1968 med Nathaniel Brown.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

  • 1984Centipede
  • 1986Reaction
  • 1988R U Tuff Enuff
  • 1998Yours Faithfully

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]