Ready or Not

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ready or Not
Generell informasjon
SjangerSkrekkfilm
Utgivelsesår2019
Prod.landUSA
Lengde95 minutter. min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiMatt Bettinelli-Olpin
ProdusentJames Vanderbilt
ManusforfatterGuy Busick
MusikkBrian Tyler
Foran kamera
Hovedrolle(r)Samara Weaving
Adam Brody
Mark O'Brien
BirollerHenry Czerny
Andie MacDowell
Annen informasjon
Prod.selskapSearchlight Pictures
Premiere27. juli 2019
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Ready or Not er en amerikansk skrekkfilm fra 2019.

Regissør var Matt Bettinelli-Olpin og Tyler Gillett, og manus ble skrevet av Guy Busick and R. Christopher Murphy. Hovedrollene spilles av Samara Weaving, Adam Brody, Mark O'Brien, Henry Czerny og Andie MacDowell.

Filmen hadde premiere under Fantasia International Film Festival, den 27. juli 2019, og hadde premiere i USA den 21. august 2019 - og produsert av Fox Searchlight Pictures.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Som barn blir Daniel Le Domas konfrontert i familiens enorme herskapshus, av en såret mann ved navn Charles - som ber Daniel om hjelp. I stedet varsler Daniel resten av familien, som ankommer i seremonielle masker og kapper. Til tross for brudens bønner, blir Charles skutt og drept - før han blir dratt bort i et låst rom. 30 år senere skal Daniels bror Alex, som driver det suksessrike familie-selskapet Le Domas Family Games, gifte seg med Grace - et tidligere fosterbarn. På bryllupsdagen møter Grace resten av Le Domase-familien: Daniel og hans snobbete kone Charity, Alex sin kokain-avhengige søster Emilie, hennes tøffe ektemann Fitch og deres to unge sønner Georgie og Gabe. Alex sin ubehagelige tante Helene, samt foreldrene Tony og Becky.

Etter bryllupseremonien forklarer Tony at hans forfar Victor Le Domas en gang inngikk en avtale med en mann ved navn "Le Bail" for å bygge Le Domas-formuen - i bytte mot at familien gjennomfører en spesiell tradisjon: Hvert nytt medlem til familien deres skal trekke et spillkort fra Le Bails sin boks. Grace trekker "Hide-and-Seek" som innebærer at hun skal leke gjemsel, samtidig som resten av Le Domase-familien bevæpner seg. Alex klarer å finne igjen Grace, som er vitne til at Emilie dreper familiens hushjelp som hun trodde var Grace. Alex avslører at det hviler en forbannelse over familien hans: hvis de ikke klarer å vinne konkurransen, kommer hele familien til å dø ved daggry.

Leken deres krever også at familien dreper det nylige medlemmet til familien deres før daggry. Spillet ble sist spilt av Helenes ektemann, Charles - når Alex var barn. Herskapshuset er låst, men Alex deaktiverer sikkerhetssystemet for å la Grace komme seg unna. Men dette blir oppdaget av Daniel, som er desillusjonert over familien sin - og som gir Grace et forsprang, før hun varsler resten av familien. Dette fører til at Emilie, ved et uhell, dreper en annen hushjelp. Men flukten blir forhindret av familiens butler, Stevens. Grace kaster skoldene varm te i ansiktet hans, for å unnslippe. Hun oppdager også en stor grop fylt med likene etter Le Domase-familens tidligere ofre.

Etter å ha blitt forfulgt av Stevens, stjeler Grace bilen hans - og forsøker å kontakte politiet. Men dette fungerer ikke, og hun dreper Stevens. Daniel sporer opp Grace og fanger henne, etter å ha innsett at faren hans følger med på dem i all hemmelighet. Flere av Le Domase-familien drikker deretter fra en seremoniell kopp, og kaster deretter opp blod samtidig som Daniel frigjør Grace - etter å ha drukket fra en kopp med en ikke-dødelig dose saltsyre. Charity skyter Daniel i nakken og lar ham blø i hjel, før Grace avvæpner henne. Grace slår ned Tony med en lykt, og setter hele herskapshuset i brann. Men hun blir angrepet av Becky, som hun slår i hjel med Le Bails eske. Alex forsøker å redde Grace, men hun kommer seg unna ham.

Når Alex innser at Grace aldri kommer til å stole på ham igjen, og mest sannsynlig kommer til å forlate ham hvis hun kommer seg unna, underkuer han henne for å gjennomføre resten av ritualet deres. Men snart står solen står opp, og Le Domase-familien forbereder seg på døden - men ingenting skjer. Familien tror at de endelig er trygge, og er i ferd med å drepe Grace når de plutselig eksploderer én etter én. Aléx ber Grace om å tilgi ham, men hun nekter og han dør sammen med familien sin. Hun kaster gifteringen sin mot ham, og forteller at hun ønsker skilsmisse. Grace går deretter ut av den brennende herregården, dekket av blod, og tenner en av Beckys sigaretter - når politiet endelig dukker opp for å undersøke hva som har skjedd der.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]