Rauma kulturhus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Rauma kulturhus
LandNorge
StedRauma kommune
Kart
Kart
Rauma kulturhus
62°33′55″N 7°41′21″Ø

Rauma kulturhus er et kulturhus på Åndalsnes i Rauma kommune. Huset åpnet 14. september 2007.

Byggeperioden pågikk mellom 1. august 2006 og 1. august 2007, og bygget kostet ca. 60 millioner kroner.

Rauma kulturhus drives som et kommunalt foretak, men eierselskapet er et AS med 50 % aksjene eid av Rauma kommune og 50 % eid av Wenaasgruppen AS. Kulturhuset ligger i tilknytning til Grand Hotel Bellevue. Huset er tegnet av arkitekt Kjell Kosberg.

Storsalen «Trollstolen» har 330 sitteplasser i amfi, og inntil 800 med flatt golv. Kinosalen «Blåstolen» har 86 sitteplasser.

I kulturhuset ligger også Rauma folkebibliotek, Åndalsnes kino, Rauma kulturskole og Rauma frivilligsentral.

Historikk[rediger | rediger kilde]

1998 Kulturhuskomité oppnevnt av Rauma Kommune

2000 Egen oppnevnt kulturhuskomité med representanter fra det frivillige kulturliv. Ny kulturhuskomité oppnevnt av Rauma Kommune.

2001 Innstillingen «Kulturhus i Rauma – nøkkelen til et attraktivt lokalsamfunn», ble ferdigstilt i mai 2001. Denne ble behandlet i formannskapet og kommunestyret i Rauma kommune, og det ble i kommunedelplanen regulert inn tomt for plassering av kulturhus. Av økonomiske hensyn måtte kulturhussaka legges på is.

2004 Kulturhussaka kom igjen på dagsordenen. Den direkte årsak til det, var at Lars Wenaas i Wenaasgruppen tok kontakt med Rauma kommune, med tilbud om å bli med på å delfinansiere kulturhus i tilknytning til Grand Hotel. Det resulterte i at kulturhuset den 13.desember kom inn på kommunens økonomiplan fra og med 2005