Ramløse

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ramløse
Ramlose gadekar.jpg
LandDanmark Danmark
TidssoneUTC+01:00, UTC+2:00

Ramløse
56°00′51″N 12°06′57″Ø

Ramløse Mølle

Ramløse er en by beliggende umiddelbart nordøst for Arresø i Nordsjælland. Innbyggertallet er 1 574 (2009).[1] Ramløse ligger i Gribskov kommune og tilhører Region Hovedstaden.

I tillegg til Ramløse kirke finnes det en folkeskole, en sportshall og en restaurant (Steakhouse) i byen. Den bevarte delen av den opprinnelige landsbyen omfatter blant annet et lite vann. Byens historie kan føres tusen år tilbake. Det går en landevei, rute 205, gjennom Ramløse til henholdsvis Frederiksværk og Helsinge, hvor begge stedene er forbindet med tog til København. Det kjører en buss på denne veien.

Siden 1960-årene har byen blitt utbygget med blant annet Ramløse Søkrog (Ramløse sjøkro). I dette området finnes en liten båthavn. Den planlagte Arresøsti skal blant annet forbinde dette området med Bækkekrogen og Ramløse Sand.

Navnets opprinnelse[rediger | rediger kilde]

Forleddet er et gammelt ord som betyr fuktig eng. Etterleddet -løse er beslektet med ordet lys og betyr lysning eller åpen plass. Navnet betyr altså Lysningen ved den fuktige engen.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Statistikbanken tabell BEF44
  2. ^ Ramløse Arkivert 16. juli 2006 hos Wayback Machine. – Utvalgte stednavns betydning, Navneforskning, Københavns Universitet

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Flag of Denmark.svgDenne danmarkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.