Radio Kongsvinger

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Radio Kongsvinger er en lokalradio i Kongsvinger i Hedmark. Stasjonen ble etablert i 1984 og hadde sine første sendinger som prøvesendinger i forbindelse med vårmarken på Kongsvinger fra 29. april til 3. mai. Markenskomiteen støttet prosjektet med 10 000 kroner til å dekke leie av sender og annet. Videofotograf og tidligere fotograf i lokalavisa Glåmdalen, Odd Ragnar Lund, tok initiativet, sammen med Glåmdal Lyd og Bilde Forening, som fortsatt driver radioen.

De første regulære sendingene startet 1. september 1984, samme dag som NRK P2. I begynnelsen sendte Radio Kongsvinger bare i helgene og avviklet sendingene for den kristne Radio Glåmdal en kort periode. Sistnevnte ble nedlagt sommeren 2007. Radio Kongsvinger deler i dag frekvens med Radio Sentrum Kongsvinger.

Radio Kongsvinger var første lokalradio i Norge med radiobingo og hadde første bingosending 12. januar 1986. Det spilles fremdeles radiobingo på Radio Kongsvinger med lykkepott på opptil 36 000 kroner.

Glåmdal Lyd og Bilde Forening inngikk i 2006 et samarbeid med avisa Glåmdalen. Radio Kongsvinger blir et eget aksjeselskap hvor Glåmdal Lyd og Bilde Forening eier 65 % og Glåmdalen eier 35 % av aksjene i Radio Kongsvinger AS. Samarbeidet innebærer blant annet at Radio Kongsvinger streamer sendingene på internett og at avisa og radioen samarbeider om reklamen.

Solør[rediger | rediger kilde]

Fra og med 1. januar 2009 fikk Radio Kongsvinger nisjekonsesjon i Solør sammen med Våler Nærradio, men mistet senere denne konsesjonen fordi sendingene i Solør ikke startet opp før medietilsynets tidsfrist utgikk.