Quitzdorf am See

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Quitzdorf am See
Quitzdorf am See

Kart over Quitzdorf am See

LandTyskland Tyskland
DelstatSachsen
StatusKommune
BorgermesterGünter Holtschke (CDU)
Areal36,20 km²
Befolkning1 391 (31. desember 2008)
Bef.tetthet38,4 innb./km²
Høyde over havet154 meter

Quitzdorf am See
51°16′48″N 14°41′59″Ø

Quitzdorf am See er en kommune i den midterste delen av Landkreis Görlitz i Direktionsbezirk Dresden i Fristaten Sachsen. Kommunen har 1 391 innbyggere (31. desember 2008) og er en del av Forvaltningsforbundet Diehsa.

Kommunen ble opprettet i 1994 gjennom en sammenslåing av de to tidligere kommunene Kollm og Sproitz og ble oppkalt etter landsbyen Quitzdorf som måtte vike for oppdemmingen av Talsperre Quitzdorf.

Quitzdorf ligger i midten av kretsen og grenser i øst til Niesky. Quitzdorf am See er knyttet sammen med Bundesstraße 156 i vest, Bundesstraße 115 i øst og Bundesautobahn 4 i sør. De nærmeste jernbanestasjonene er Kodersdorf (Anschlussstelle 93; ca. 20 km unna) og Nieder Seifersdorf (92; 12 km) i øst og Weißenberg (91; 10 km) i vestlig retning. Banestrekningen Horka–Falkenberg går gjennom kommunen med en jernbanestasjon i Petershain.

Quitzdorf am See befinner seg mellom biosfærereservatet hede- og innsjølandskapet i Oberlausitz i nordn og høydedraget Dubrau i sør og er omgitt av et landskap som er rikt på skog og tjern. Kollm og Sproitz ligger like ved Talsperre Quitzdorf, som demmer opp Schwarzer Schöps.

Distrikter i kommunen er Horscha (sorbisk: Hóršow), Kollm (Chołm), Petershain (Hóznica), Sproitz (Sprjojcy) og Steinölsa (Kamjentna Wólšinka).

Quitzdorf am See var en kommune i Niederschlesischer Oberlausitzkreis frem til 1. august 2008, og siden 1. august 2008 har den vært en del av Landkreis Görlitz.

Kollm slott
Petershain slott

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


TysklandstubbDenne Tysklandrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.