Forvaltningsforbundet Diehsa

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Basisdata
Stat: Sachsen
Landkreis: Görlitz
Areal: 164.57 km²
Befolkning: 7 434 (31.12.2008)
Pr.km²: 45 innbyggere/km²
Adresse Kollmer Straße 1
02906 Waldhufen
Internettside: www.verwaltungsverband-diehsa.de
Politikk
Forvalter: Dirk Beck
Kart
VV Diehsa in GR.svg

Forvaltningsforbundet Diehsa er et forvaltningsforbund med sete i Diehsa som ble grunnlagt av fire kommuner den 15. desember 1994 i Niederschlesischer Oberlausitzkreis i det som siden 2008 utgjør den midterste og vestlige delen av Landkreis Görlitz i Fristaten Sachsen, Tyskland. De fire samarbeidskommunene er Hohendubrau, Mücka, Quitzdorf am See og Waldhufen. Forvaltningsforbundet har 7 434 innbyggere (31. desember 2008).

Gewandhaus i Diehsa

Kommuneforbundet har sitt sete i en historisk bygning (Gewandhaus) fra 1841 i Diehsa.

Forbundet befinner seg i den midterste delen av kretsen, omkring 10 km sør for Niesky og 10 km vest for Görlitz. Det ligger mellom Königshain-fjellene i sør og det skogrike og innsjørike Hede- og tjernlandskapet i Oberlausitz i nord. Landskapet er hovedsakelig preget av bølgende åser.

Bundesstraße 115 går nord for forbundet og Bundesstraße 6 sør for forbundet. Bundesautobahn 4 går gjennom kommunene frem til Nieder Seifersdorf. Stedene Jänkendorf og Diehsa ligger langs innsjøen Talsperre Quitzdorf, som demmer opp elven Schwarzer Schöps. I vest grenser forbundet mot det skogrike høydedraget Dubrau.

Medlemskommuner[rediger | rediger kilde]