Quick Chek New Jersey Festival of Ballooning

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Chek New Jersey Festival of Ballooning har vært arrangert årlig på Solberg–Hunterdon Airport Airport i Readington Township, New Jersey siden 1983. Hovedsponsor er Quick Chek Food Stores. I 2012-festivalen deltok om lag 125 spesielt formede og sports varmuft ballonger. Det var også musikkonserter, håndverkere og leverandører, mat og fyrverkeri, som tiltrakk mer enn 175 000 tilskuere. Det deltok mer enn femti utstillere.

Festivalinformasjon og historie[rediger | rediger kilde]

Ballonger på festivaln i 2009

I 1983 bragte Bill Lewis, som arbeider i USA Today  omtrent ti varmluftsballonger til Union 76 Truck Stop på Interstate 78 i New Jersey etter det første arrangementet. Etter to år flyttet festivalen til sitt nåværende sted på Solberg Airport, der det vokste til 40-50 ballonger og 30 000-40.000 tilskuere. I 1993 kjøpte Howard Freeman og John Korff New Jersey Festival of Ballooning og inngikk en langsiktig avtale med Solberg Airport, samme år som de sikret seg en langsiktig sponsoravtale med QuickChek. I dag er festivalen blitt den største begivenhet i New Jersey og den største sommerballong festival i Nord-Amerika.

I 2000, for å skille festivalen fra andre ballongfestivaler ble større konserter lagt til festivalen. Den første konserten presenterte det legendariske band, The Beach Boys. Hver påfølgende festival har tre store konserter. Store navn  på plakaten har omfattet The  Doobie Brothers, Hall & Oates, Styx, Foreigner, America, Jonas Brothers og KC & The Sunshine Band.

En del av inntektene fra festivalen blr donert til Children's Miracle Network, som driver tre pediatriske sykehus i New Jersey.

Jomfru-ritualet[rediger | rediger kilde]

Siden 2004 har festivalen ansatt en jomfru for å utføre et ritual for å sikre godt vær for festivalen. Det har fungert bra i de tre siste årene. Freeman, en av arrangørene hevder at ritualet kommer fra Singapore. Det innebærer å ha en jomfru til kjøre en golfcart til hvert av de fire hjørnene av festival-området. I hvert hjørne plukker hun opp blader med gress, mumler noen tilfeldige ord, skjærer hele løk og paprika med en kniv, så stikker hun kniven og den oppskårne løk og paprika i bakken.[1]

Jomfruen i 2007, Victoria Brumfield (født 1979), sa det er en blanding av «uskyldig moro og skam» og at «hvis det ikke regner, er det ikke min skyld og jeg kan ikke klandres. Jeg venter til jeg er gift, og ingen har fridd ennå». Hun er en hengiven mormoner.[2][3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]