Putsjezj

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Putsjezj

Våpen

LandRusslands flagg Russland
Grunnlagt1594
Postnummer155360
Retningsnummer49345
Areal6 km²
Befolkning6 813[1] (2018)
Bef.tetthet1 135,5 innb./km²
Høyde o.h.100 meter
Nettsidewww.pucheg.ru/
Kart
Putsjezj
56°59′00″N 43°10′00″Ø

Putsjezj (russisk: Пучеж) er en havneby i Ivanovo oblast i Russland. Den ligger ved Gorkij-reservoaret i Volga, rundt 175 km øst for Ivanovo. Byen har 8 588 innbyggere (2010).

Bosetningen ble først nevnt som Putsjisjtsje sloboda i 1594. På 1800-tallet ble den et senter for kornindustrien og linhandelen. Den nærliggende byen Ivanovo ble kjent som «brudebyen», ettersom et stort antall kvinnelige arbeidere flyttet til byen for å arbeide i veverindustrien (som igjen var avhengig av Putsjezjs linhandel), og ifølge legenden kom ugifte menn hit for å finne ektefeller.

I 1952 begynte fyllingen av Gorkij-reservoaret (oppkalt etter forfatteren Maksim Gorkij), noe som utsatte byen i fare for oversvømmelser. I løpet av de neste tre årene ble byen demontert, flyttet til en høyere beliggenhet, og gjenoppbygd.

I dag har Putsjezj fremdeles bibeholdt linhandelen og en tekstilfabrikk. Byens industrier omfatter nå også en fabrikk som produserer elementer av armert betong, en treforedlingsfabrikk, og byens kunstneriske stolthet: Istoki-fabrikken. Istoki er et kunsthåndverk som omfatter fremstilling av arbeider av tradisjonelt broderi, både håndlaget og maskinelt, med mønstre hentet fra gammel kunst fra Volga-regionen. Lintøyet som produseres her er uten sammenligning det beste som finnes noe sted.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Denne Russlandrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.