Puerto de la Cruz

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Puerto de la Cruz
Puerto de la Cruz

Flagg

Våpen

LandSpania Spania
Autonom region:KanariøyeneKanariøyene
Provins:Santa Cruz de Tenerife (provins)
StatusKommune
Ordfører:D.Marcos E. Brito Gutiérrez (Coalición Canaria)
Areal8,73 kvadratkilometer
Befolkning30 468 (2019)
Bef.tetthet3 490,03 innb./kvadratkilometer
Høyde over havet4±1 meter
Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz
28°25′00″N 16°33′00″V

Puerto de la Cruz er en by på norsiden på den største av Kanariøyene, Tenerife. Byen hadde 31 804 innbyggere i 2008. Byen er en kystby, mens åkerlandskap hever seg opp mot den store vulkanen Teide sør for byen. Klimaet er her noe fuktigere enn på sørkysten av Tenerife.

Langs stranden finnes mange hoteller, barer og restauranter. I Puerto de la Cruz er turisme den viktigste næringen. I gamlebyen finnes mange historiske bygninger fra tida byen var en pittoresk fiskerlandsby. Den kunstige lagunen Lago Martiánez ble anlagt i 1969 og byr på boblende fontener og svømmebassenger og beplantning som til sammen gir et inntrykk av av et tropisk paradis. Verdt et besøk er også den botaniske hagen Jardín de Aclimatación de la Orotava med planter fra hele verden, og den zoologiske hagen Loro Parque med fisk i akvarier, pattedyr, sjøpattedyr – som sjøløver, delfiner og spekkhoggere og tropiske fuglearter.

Bildegalleri[rediger | rediger kilde]

Koordinater: 28°25′0″N 16°32′0″V

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

SpaniastubbDenne Spaniarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.